Rulada de pui
Retete aperitive Retete cu carne de pui Retete de Pasti Retete la cuptor
Aflati tehnica rondelelor perfecte de rulada citind reteta. E o tehnica "green", la indemana tuturor! Se poate aplica la orice rulada de acest gen si platoul vostru de Paste va arata mai bine decat oricand.
Daca aveti retete de rulade de carne sau legume care au facut senzatie printre oaspetii vostri, impartasiti-le si cu mine! Sunt nerabdatoare sa le pun la conserva ;)
Ingrediente
300 gr carne de pui macinata (am folosit pulpe dezosate)
50 gr cascaval razuit (poate fi si afumat)
2 oua mici
1/2 ardei rosu mai mic (crud sau copt; eu l-am pus crud)
1 morcov mic fiert
1 fir ceapa verde
2 castraveciori murati
2-3 felii sunca (orice tip va place, eu am pus sunca Praga)
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper
- Se toaca ardeiul, morcovul, ceapa verde si sunca cubulete mici. Tocati si castavetii murati si stoarceti-i de apa. Eu le-am tocat foarte foarte marunt, aratau ca si confetti. Important e doar daca folositi ardei rosu crud sa-l tocati foarte marunt ca sa aiba timp sa se coaca. In rest, marimea depinde de voi, de cum doriti sa arate sectiune ruladei, cu bucatele mai mari de legume sau cu picatele (asa cum am vrut eu sa-mi iasa).
- In robotel puneti carnea de pui, ouale crude, cascavalul si condimentati cu sare si piper. Macinati bine totul, timp de 1 minut, pana obtineti o pasta.
- Puneti pasta peste legumele si sunca cubulete si omogenizati.
- Pregatiti conserva (am folosit o conserva de 400 gr): decupati-o la ambele capete. Decupati un dreptunghi din hartie de copt cu care sa puteti tapeta interiorul conservei. Ungeti hartia de copt cu ulei.
- Pe tava cuptorului asezati hartie de copt (simpla, nu trebuie unsa). Asezati conserva, in picioare, pe hartie. Introduceti hartia unsa in conserva, cu partea unsa spre interior (vezi poza 5).
- Umpleti conserva cu amestecul de pui si legume. Umpleti cu atentie, sa nu ramana goluri. Taiati excesul de hartie de copt de deasupra, daca e cazul. Acoperiti conserva cu folie de aluminiu.
- Dati la cuptor la 180C pentru 35-40 minute. In ultimele 5 minute indepartati folia de aluminiu.
- Scoateti tava din cuptor si lasati rulada sa se raceasca in conserva.
- Ridicati usor conserva (va iesi foarte usor) si rulada e gata, trebuie doar feliata in momentul servirii.
- Pastrati-o la frigider, in picioare (ca sa nu se deformeze), acoperita cu folie.
Pasta de carne si cascaval
Confetti de legume si sunca
Amestecul pentru rulada
Conserva decupata
Conserva gata pentru a fi umpluta
Umplem conserva cu amestecul de rulada
Rulada felii
Comentarii (30)
Ultimele comentarii
andreea acum 12 ani - 4 Ianuarie 2012 11:18
Hello, am piept de gaina...crezi ca iese rulada? Mi-e teama ca e carnea tare si nu se patrunde suficient la cuptor. Ce 0parere ai? MultumescIoana acum 12 ani - 4 Ianuarie 2012 11:31
o sa iasa, eventual lasa conserva cu 10 minte mai mult la cuptor ca sa fii sigura.adriana acum 11 ani - 17 Martie 2013 11:14
superba rulada o fac si eu:)
Ida Weiszgerber acum 11 ani - 25 Aprilie 2013 20:29
Draga Ioana,Apreciez foarte mult retetele tale, am incercat multe din ele, si chiar daca la aspect nu imi ies nici pe departe la fel ca tie, totusi la gust sunt minunatii!!!
Totusi am o mica mare reclamatie la tine :D
si anume faptul ca nu prea ai pus retete cu mezeluri facute in casa ... Eu zic ca multe dintre noi am aprecia daca te-ai orienta si pe sectorul acesta. Cu totii stim cat de nesanatoase sunt mezelurile din comert, si eu, una, incerc sa le evit cat mai mult.
Char acum este la mine in cuptor o rulada din piept de pui cu bacon si masline verzi, improvizata asa pe loc, dar cred ca nu vorbesc doar in numele meu cand spun ca ar fi grozav daca am vedea si vreo versiune de-a ta la asa ceva.
Pupici
adela acum 11 ani - 26 Aprilie 2013 08:50
la macelarii exista asa zilele mate CUTISIN , in care se face parizerul . Costa 5 lei 1 metru . In el se face umplutura de pui , porc sau ce doresti . Se coase la un capat si se taie la ce dimensiune vrei.Ioana acum 11 ani - 26 Aprilie 2013 11:00
Ida, sa stii ca am in minte cateva retete de carnati si rulade, dar mi s-a parut ca din cauza procesului de preparare mai anevoios, nu multa lume se va apuca sa le faca. si mie mi-e greu uneori sa-mi fac timp pentru ele. dar o sa ma straduiesc sa le adaug pe site acum ca cererile pentru asa ceva s-au inmultit (am primit si pe mail cateva).cat despre aspectul mancarurilor, sa stii ca e vorba doar de atentia la detalii (un vas potrivit, cutite bune si ascutite etc fac diferenta) si uneori putin exercitiu.
MARY acum 11 ani - 8 Mai 2013 23:07
BUNA. DUPA CATE STIU IO CARNEA NU SE MACINA.......SE TOACA ! :pMihai acum 11 ani - 1 Iunie 2013 09:46
Nu e o idee buna sa folosesti acea cutie de conserve. Mai bine o tava de chec sau alt vas facut dintr-un material care nu transfera substante toxice in mancare. De obicei cutiile de conserve sunt captusite cu o rasina/plastic ce contine Bisfenol A (BPA), foarte nociv pentru organism [link]BPA-ul intra in mancare, mai ales la temperaturi inalte.
Mihaela acum 9 ani - 2 Decembrie 2015 00:56
Dar carnea sa fie cruda !!? :(Ioana acum 9 ani - 2 Decembrie 2015 10:02
nu inteleg ce e ciudat? e ca o compozitie de chiftele care apoi se coace la cuptor in forma.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email