Rulada cu afine
Retete cu branza Retete desert Retete cu fructe Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene
Sora blonda a ruladei de cacao. Este grozava: blat super pufos si umputura cremoasa. De aceea nu are nevoie de insiropare sau decorare.
Ingrediente
Blat
5 oua
100 gr zahar
1 lingura lapte caldut
50 ml ulei
80 gr faina alba
10 gr amidon
1/2 lingurita praf de copt
1 priza sare
1/4 pastaie de vanilie (sau coaja de la 1/2 lamaie)
Umplutura
300 gr mascarpone
3 linguri cu varf dulceata de afine (sau mure)
4 linguri smantana pentru frisca
zahar pudra (optional)
- Se cerne faina, cu amidonul, praful de cop si sarea.
- Ouale se separa. Galbenusurile si jumate de zahar se freaca cu mixerul pana obtineti o crema galben pal (cca 4 minute).
- Se adauga uleiul in fir subtire in timp ce continuati sa mixati. Adaugati apoi laptele si miezul de vanilei si mixati inca 30 secunde.
- In alt bol bateti albusurile spuma moale. Incepeti sa adaugati restul de zahar treptat, pe marginea vasului, in timp de continuati sa mixati. Bateti bine pana obtineti o spuma tare, care sta pe tel.
- Adaugati jumatate din mixul de faina in crema de galbenusuri, amestecand usor cu telul. Adaugati apoi 1/3 din spuma de albusuri, amestecand usor cu telul, cu miscari de jos in sus. Adaugati restul de faina. Adaugati 1/2 din spuma de albusuri ramasa si apoi restul. Tot timpul amestecati usor sa nu se lase albusurile.
- Puneti hartie de copt in tava cuptoruli (33 x 37 cm). Inmuiati un servetel in ulei si ungeti hartia.
- Turnati aluatul in tava si nivelati-l usor cu dosul unei linguri. Aveti grija sa aiba o grosime cat mai egala, mai ales spre margini.
- Coaceti foaia la 180C timp de 10 minute.
- Scoatati tava din cuptor si treceti cu cutitul pe marginea aluatului in caz ca s-a lipit de margini. Daca marginile sunt uscate e in regula, le puteti decupa acum sau vor fi taiate dupa rulare.
- Trageti foaia cu tot cu hartie de copt afara din tava. Rulati foaia calduta (pe latura lunga) ajutandu-va de hartia de dedesubt. Lasati foaia rulata (in hartie de copt sau un prosop umed) pana se raceste complet (cca 15 minute).
- In acest timp amestecati mascarpone cu dulceata de afine. In functie de cat de moale e dulceata voastra, adaugati doar atata smantana cat sa devina tartinabil amestecul, sa nu fie prea teapan. Gustati si adaugati zahar pudra daca e cazul (in functie de cat e de dulce dulceata folosita).
- Desfaceti foaia usor si ungeti-o pe toata suprafata cu crema de mascarpone si afine. Rulati la loc. Invartiti rulada in hartie de copt ca sa fiti siguri ca sta rulata. Dati la frigider macar 30 minute, apoi se poate felia.
Galbenusurile frecate cu zahar
Aluatul pentru blat
Aluatul in tava
Blatul se coace
Blatul copt
Rulam...
...pana la capat
Umplutura pe blat
Rulada cu afine
Comentarii (7)
olga acum 9 ani - 3 Februarie 2015 09:24
Minunata!Cea cu cacao cred ca am facut-o lunar.
Esti senzationala!!!
Ioana acum 9 ani - 3 Februarie 2015 10:09
ce ma bucur! sper sa devina si aceasta o favorita.Maria acum 9 ani - 3 Februarie 2015 15:02
Nu am afine o voi face cu zmeura.....super si arata bine...Ioana acum 9 ani - 3 Februarie 2015 15:43
maria, merge cu absolut orice dulceata buna.iar cand nu aveti dulceata, se pot fierbe fructe congelate cu putin zahar pana scade bine de tot sucul de pe ele.
Maria acum 9 ani - 3 Februarie 2015 15:47
Multumesc.....Mari Ana acum 9 ani - 6 Februarie 2015 14:20
E o varianta light a celei de cacao. Nu as putea vota pentru una sau alta, sunt extrem de bune amandoua. ;)Mariana acum 8 ani - 28 Iulie 2016 19:44
Foarte, foarte, buna aceasta rulada. Multumim pt. Reteta.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email