Rulouri cu crema de vanilie
Retete desert Retete pentru Valentine's Day si Dragobete
Cunoscutele cornuri cu crema de vanilie 100% de casa. Inclusiv aluatul crocant si usor foietat l-am preparat eu, nu am folosit aluat foietaj. Si este atat de simplu! Au fost un cadou-surpriza pentru sotul meu, la aniversarea a 11 ani de casatorie, sambata asta :) Adora aceste cornuri cu crema de vanilie.
Ingrediente
Aluat
340 gr faina alba
10 gr amidon
200 gr unt gras (80%)
1 galbenus de ou
200 gr smantana acra (25% grasime)
1 lingura otet
1/2 lingurita sare
Crema Chantilly
1 portie crema de vanilie
100 ml smantana dulce pentru frisca (35% grasime)
Bucati: 12 (10 cm lungime x 5 cm grosime)
- Se prepara din timp 1 portie de crema de vanilie. Trebuie sa aiba timp sa se raceasca complet.
- Se pune faina, amidonul si untul taiat cuburi in robot si se mixeaza scurt (cateva pulsuri) pana faina arata ca un pesmet. Se toarna peste faina smantana amestecata cu galbenusul, sarea si otetul si se framanta usor cu mana (mai mult prin miscari de rasturnare: bagati mana dedesubt si aduceti faina deasupra, apasand sa se lipeasca) doar pana aluatul se leaga.
- Se taie aluatul in 2 bucati egale, se invelesc in folie de plastic, se aplatizeaza cu mana si se dau la frigider cateva ore (minim 2-3 ore; pot sta peste noapte).
- Se intinde fiecare bucata de aluat foaie subtire. Daca ati tinut aluatul peste noapte la frigider, lasati-l 5-10 minute la temperatura camerei sa se inmoaie astfel incat sa-l puteti intinde usor.
- Se taie fasii late de 1 - 1.5 cm.
- Se invart fasiile, avand grija sa suprapuneti usor marginile, pe tuburi metalice de aprox. 10 cm lungime si 2.5 - 3 cm grosime (eu am folosit formele de cannoli pe care le-am uns cu putin unt; se pot improviza tuburi din carton invelit in folie de aluminiu).Daca unele fasii nu sunt suficient de lungi pentru un tub, e ok sa continuati cu alta fasie doar sa aveti grija sa apasati bine la imbinarea celor doua. La fel, apasati bine la capatul final.
- Pe masura ce formati rulourile le puneti in frigider, ca sa nu se inmoaie aluatul.
- Puneti rulourile racite in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.
- Coaceti rulourile la 180C timp de 20 minute. Scoateti tava din cuptor si usor scoateti tuburile din rulouri. Dati rulourile la cuptor inca 5-8 minute (pana sunt uscate inauntru si usor rumene deasupra).
- Lasati rulourile sa se raceasca complet.
- In acest timp bateti smantana frisca care sta pe tel. Incorporati-o usor in crema de vanilei racita. Frisca este optionala, face crema mai spumoasa, puteti umple rulourile si cu crema de vanilie simpla.
- Puneti crema chantilly intr-un spritz de patiserie. Umpleti rulourile cu crema (introduceti varful la jumatatea ruloului, apasati si umpleti acea jumatate; umpleti apoi cealalta jumatate de rulou).
- Asezati rulourile pe platou si pudrati cu zahar daca doriti. Se pot pastra la frigider timp mai lung, dar se scot din timp si se servesc la temperatura camerei.
Jumatate de aluat
Aluatul aplatizat in folie
Alutul invartit pe tuburi
Rulourile coapte
Prim plan cu aluatul crocant si usor foietat
Rulourile umplute
Comentarii (9)
Mirela acum 6 ani - 7 Mai 2018 12:05
=P~ Dar nu par chiar atat de simplu de facut... :pLa cat mai multi ani fericiti impreuna, Ioana! :)
Ioana acum 6 ani - 7 Mai 2018 12:32
ma refeream la aluat, nu necesita impachetari repetate ca sa iasa foietat. doar se amesteca si dupa cateva ore de racire se intinde.multumim! :)
Anne acum 6 ani - 7 Mai 2018 18:20
Nu ma uit, nu ma uit, nu ma uit. =P~Nu e bine pentru dieta mea.
O seara buna Ioana.
Olga acum 6 ani - 8 Mai 2018 07:54
La cat mai multi ani minunati si plini de savoare!!!Ioana acum 6 ani - 8 Mai 2018 10:10
Anne, nimic nu merita sa-ti strici dieta :) lasam sotilor si copiilor rulourile astea si noi ciugulim o salata.Ioana acum 6 ani - 8 Mai 2018 10:10
multumim, Olga!Lucia acum 6 ani - 8 Mai 2018 12:56
La multi ani Ioana, multa fericire impreuna cu sotul tau !Mari Ana acum 6 ani - 8 Mai 2018 18:06
Sa va fie bine si sa aveti parte de lucruri frumoase si in anii ce vor urma! Va imbratisez cu drag.Ioana acum 6 ani - 9 Mai 2018 11:20
multumin, Lucia, MariAna! planuim inca 11 macar la fel :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email