Rulouri cu crema de vanilie

Retete desert Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Cunoscutele cornuri cu crema de vanilie 100% de casa. Inclusiv aluatul crocant si usor foietat l-am preparat eu, nu am folosit aluat foietaj. Si este atat de simplu! Au fost un cadou-surpriza pentru sotul meu, la aniversarea a 11 ani de casatorie, sambata asta :) Adora aceste cornuri cu crema de vanilie.

Ingrediente

Aluat

340 gr faina alba
10 gr amidon
200 gr unt gras (80%)
1 galbenus de ou
200 gr smantana acra (25% grasime)
1 lingura otet
1/2 lingurita sare

Crema Chantilly

1 portie crema de vanilie
100 ml smantana dulce pentru frisca (35% grasime)

Bucati: 12 (10 cm lungime x 5 cm grosime)

  1. Se prepara din timp 1 portie de crema de vanilie. Trebuie sa aiba timp sa se raceasca complet.
  2. Se pune faina, amidonul si untul taiat cuburi in robot si se mixeaza scurt (cateva pulsuri) pana faina arata ca un pesmet. Se toarna peste faina smantana amestecata cu galbenusul, sarea si otetul si se framanta usor cu mana (mai mult prin miscari de rasturnare: bagati mana dedesubt si aduceti faina deasupra, apasand sa se lipeasca) doar pana aluatul se leaga. 
  3. Se taie aluatul in 2 bucati egale, se invelesc in folie de plastic, se aplatizeaza cu mana si se dau la frigider cateva ore (minim 2-3 ore; pot sta peste noapte).
  4. Se intinde fiecare bucata de aluat foaie subtire. Daca ati tinut aluatul peste noapte la frigider, lasati-l 5-10 minute la temperatura camerei sa se inmoaie astfel incat sa-l puteti intinde usor.
  5. Se taie fasii late de 1 - 1.5 cm.
  6. Se invart fasiile, avand grija sa suprapuneti usor marginile, pe tuburi metalice de aprox. 10 cm lungime si 2.5 - 3 cm grosime (eu am folosit formele de cannoli pe care le-am uns cu putin unt; se pot improviza tuburi din carton invelit in folie de aluminiu).Daca unele fasii nu sunt suficient de lungi pentru un tub, e ok sa continuati cu alta fasie doar sa aveti grija sa apasati bine la imbinarea celor doua. La fel, apasati bine la capatul final.
  7. Pe masura ce formati rulourile le puneti in frigider, ca sa nu se inmoaie aluatul.
  8. Puneti rulourile racite in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.
  9. Coaceti rulourile la 180C timp de 20 minute. Scoateti tava din cuptor si usor scoateti tuburile din rulouri. Dati rulourile la cuptor inca 5-8 minute (pana sunt uscate inauntru si usor rumene deasupra).
  10. Lasati rulourile sa se raceasca complet.
  11. In acest timp bateti smantana frisca care sta pe tel. Incorporati-o usor in crema de vanilei racita. Frisca este optionala, face crema mai spumoasa, puteti umple rulourile si cu crema de vanilie simpla.
  12. Puneti crema chantilly intr-un spritz de patiserie. Umpleti rulourile cu crema (introduceti varful la jumatatea ruloului, apasati si umpleti acea jumatate; umpleti apoi cealalta jumatate de rulou).
  13. Asezati rulourile pe platou si pudrati cu zahar daca doriti. Se pot pastra la frigider timp mai lung, dar se scot din timp si se servesc la temperatura camerei.

Jumatate de aluat

Aluatul aplatizat in folie

Alutul invartit pe tuburi

Rulourile coapte

Prim plan cu aluatul crocant si usor foietat

Rulourile umplute

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...