Salam de biscuiti cu ciocolata

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene

Salam de biscuiti, gustul copilariei noastre, intr-o varianta mai rafinata. I-am adaugat migdale, fistic, stafide si ciocolata si l-am trecut prin zahar pudra ca sa arate ca un salam.

Ingrediente

250 gr biscuiti simpli
200 gr ciocolata neagra (70% cacao)
150 gr zahar (brun)
100 gr unt la temp. camerei
1 lingura cacao
3 oua
2 linguri rom (sau putina esenta de rom)
50 gr migdale
50 gr fistic
50 gr stafide
zahar pudra pentru ornat (optional)

  1. Se prajesc migdalele si fisticul intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se amesteca cu stafidele si se toaca cu cutitul.
  2. Se sfarma biscuitii si se amesteca cu cele de mai sus.
  3. Se topeste ciocolata pe abur. Se lasa sa se racoreasca.
  4. Se bat ouale cu zaharul tot pe abur 5 minute. Amestecul nu se va ingrosa decat un pic si va deveni spumos, insa scopul e sa coacem un pic ouale, sa nu fie crude si sa se topeasca zaharul. Se lasa amestecul sa se racoreasca.
  5. Se freaca untul cu cacaoa. Se adauga apoi treptat ciocolata topita. Se adauga tot treptat si crema de oua. La final adaugam romul.
  6. Turnam sosul de ciocolata de mai sus peste amestecul de biscuiti si amestecam bine.
  7. Punem amestecul de biscuiti pe folie de plastic si rulam. Facem cate un nod la capete.
  8. Se da salamul de biscuiti la frigider pentru 30 minute. In acest timp se va intari un pic si se va putea modela mai bine. Dati-i forma de salam rulandu-l pe masa.
  9. Lasati salamul de biscuiti peste noapte la frigider.
  10. Cand doriti sa-l serviti, rulati-l prin zahar pudra vanilat (ca sa arate ca un salam de Sibiu), apoi il puteti felia.

Migdale, fistic si stafide tocate

Biscuitii sfaramati cu amestecul de alune si stafide

Ciocolata topita

Crema de oua cu zahar

Untul frecat cu cacao

Ciocolata peste unt

Crema de oua peste unt

Amestecul pentru salamul de biscuiti

Salam de biscuiti cu ciocolata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...