Salata calda de cartofi
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete din Germania si Austria Retete cu legume Retete ieftine Retete salate
Pentru aceasta reteta am pornit de la o salata nemteasca clasica de cartofi la care am adaugat un sos cremos de mustar. Salata poate fi servita simpla sau ar fi o buna garnitura langa o friptura de porc sau chiar langa un carnat prajit, daca dorim sa ramanem in zona de influenta nemteasca.
Ingrediente
1.5 kg cartofi
4 castraveti murati
150 gr kaizer (carnati afumati sau alta afumatura)
1 ceapa medie
sare si piper dupa gust
Sos de mustar
100 gr unt
2 linguri cu varf faina
600 ml lapte fierbinte
6-7 lingurite pline mustar
3 fire marar (sau mai mult daca va place)
15 fire patrunjel
sare dupa gust
Portii: 6-7
- Se fierb cartofii in coaja pana intra usor furculita in ei. Cand se racoresc se curata de coaja si se taie cuburi mai mici.
- Castraveciorii si kaizerul se taia cubulete mici. Ceapa, patrunjelul si mararul se toaca marunt.
- Intr-un bol incapator se amesteca cartofii cuburi cu castravetii si 2-3 linguri de apa in care au stat castravetii. Se amesteca usor sa nu se sfarme cartofii.
- Se pune la prajit, la foc mic, kaizerul cubulete (fara ulei) si cand incepe sa-si lase garasimea se adauga ceapa maruntita. Se lasa la calit pana se inmoaie bine si kaizerul e usor crocant. Se adauga acest amestec peste cartofi.
- Sosul de mustar: intr-o craticioara se pregateste un sos bechamel dupa instructiunile de aici. Cand e gata se adauga mustarul si se omogenizeaza bine. Se ia sosul de pe foc si se incorporeaza verdeturile tocate. Se toarna sosul peste cartofi.
- Se amesteca usor cartofii cu kaizerul si sosul de mustar, atent sa nu se rupa cartofii, condimentand in acest timp cu sare si piper dupa gust.
- Se serveste calduta. Este buna si a doua zi (chiar mai buna) reincalzita usor in cuptorul cu microunde.
Cartofi cu castraveciori murati si kaizer
Sos de mustar
Adaugam sosul
Omogenizam
Salata calda de cartofi