Salata de castraveti cu dressing de kefir

Retete lact-ovo-vegetariene Retete salate

Noul dressing de kefir pentru toate legumele gustoase din vara asta. Fin si cremos, contine numai ingrediente pe care silueta le adora. Ieri l-am pus peste castraveti, azi peste rosii si maine pe varza noua.

Salata de castraveti merge bine langa gratarul de pui sau porc sau langa branza halloumi la gratar. E buna si simpla, doar cu o felie de toast.

Ingrediente

6 castraveti de gradina (nu foarte mici)
150 gr kefir
1/2 avocado copt
1/2 lingura suc de lamaie
1 lingura ulei masline extravirgin
5 frunze de leustean
1 fir marar
coaja de lamaie
sare

Portii: 3

  1. Se curata castravetii, se taie felii si se presara cu putina sare.
  2. In robot/blender vertical se pune avocado si se stropeste cu sucul de lamaie. Se adauga kefirul, uleiul si putina sare. Se mixeaza pana devine ca o crema fina. Se adauga verdeturile si se mai mixeaza de cateva ori pana acestea sunt maruntite. Se drege de sare.
  3. Se verifica castravetii si daca au lasat apa, aceasta se scurge. Se adauga dressingul peste castraveti si se amesteca. Se rade putina coaja de lamaie (cat treceti de 5-6 ori cu razatoarea peste coaja). Se serveste imediat. Daca salata sta mai mult de 10 minute, castravetii vor mai lasa apa, in acest caz mai amestecati in ea, dressingul isi va reveni.
    * nu preparati salata cu mult timp inainte de servire fiindca avocado se va oxida si va strica culoarea iar castravetii vor lasa prea multa apa si vor dilua dressingul.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...