Salata de ceapa batuta

Retete cu legume Retete romanesti Retete salate

Va place ciorba de fasole cu ceapa? Si mie :) Insa cand ceapa e iute (mai ales cea alba) nu o pot manca cruda. Atunci folosesc o metoda de a o "indulci", de a-i elimina iuteala: baterea cu sare. Este o metoda pe care am invatat-o pe cand eram foarte mica. Imi amintesc ca pe atunci foloseam un prosop, dar imi place mai mult metoda cu punga, nu raman mirosuri in bucatarie sau pe maini. Metoda merge si pe ceapa rosie. Ceapa se indulceste si se inmoaie asa de mult incat efectiv o poti manca goala.

Ceapa astfel preparata poate fi servita ca atare, adaugata in hamburgeri, sandwichuri sau salate.

Ingrediente

1 ceapa mare (alba sau rosie)
1/4 lingurita sare
piper negru macinat
1/2 lingura ulei
1 fir patrunjel (optional)

  1. Se toaca ceapa cubulete. Se pune intr-o punga mai rezistenta (tip zip-bag folosesc) si se adauga sarea.
  2. Se scoate aerul din punga, se inchide si cu latul palmei incepeti sa bateti ceapa. Faceti asta pana vedeti ca se aduna lichid in punga si ceapa devine translucida (cca 2 minute).
  3. Lasati ceapa sa stea 10 minute.
  4. Faceti cateva gauri intr-un colt al pungii (cu o scobitoare) si strangeti punga ca o bocceluta. Veti vedea ca incepe sa curga lichid din punga. Strangeti pana nu mai curge mare lucru.
  5. Rasturnati ceapa din punga direct in bolul de salata. Adaugati putin piper macinat si uleiul. Amestecati. Daca vreti putina culoare, adaugati patrunjel tocat.
  6. Se serveste imediat.

 

Ceapa batuta sta 10 minute

O scurgem bine

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...