Salata de morcovi cu iaurt, stafide si ulei de nuca
Retete cu iaurt Retete cu legume Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete salate
Oh, salata asta... le are pe toate.
Ingrediente
150 gr morcovi
5-8 frunze de menta
100 gr iaurt grecesc
1 lingurita rasa Garam Masala (de la Fuchs am folosit)
1/4 lingurita turmeric
1 lingura stafide aurii (inmuiate din timp in apa fierbinte)
1 fir ceapa verde
2 linguri ulei de nuca
sare, piper negru
Portie: 1
Calorii: 392 (calculat cu iaurt 10%)
- Morcovii se dau pe razatoarea mica si se presara cu putina sare. Se maseaza 1 minut, sa se fragezeasca un pic. Se amesteca cu menta tocata marunt.
- Iaurtul se amesteca cu putina sare, Garam Masala, turmeric, piper negru proaspat rasnit, 1 lingura de ulei de nuca si 2 linguri de apa pana devine cremos si uniform colorat. Se drege de sare.
- Se toarna iaurtul peste morcovi si se omogenizeaza. Se intinde salata in strat egal pe un platou (sau in bolul de servire).
- Stafidele se scurg de apa in care s-au inmuiat si se amesteca cu ceapa verde tocata rondele, putina sare si 1 lingura de ulei de nuca. Se presara peste salata de morcovi. Se mai presara putina sare grunjoasa (fleur de sel sau fulgi de sare Maldon).
- Se serveste cu lipie, paine prajita sau pita la gratar (facuta in casa dupa retea de aici, pasii 1-3).