Salata de naut cu avocado si branza de capra

Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete salate

Salata este gustoasa mai ales datorita adaosului de verdeturi si a cojii de lamaie care inveselesc amestecul si a branzei de de capra care aduce cremozitate. Este si foarte rapida, in 10 minute e pe masa.

Ingrediente

250 gr naut fiert
50 gr branza de capra proaspata (crremoasa)
1 avocado
1 ceapa rosie mica
1/2 legatura patrunjel
5 fire marar
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
2 linguri suc de lamaie
1-2 linguri ulei masline extravirgin
sare

Portii: 2
Calorii: 465 cal / portie

  1. Se toaca ceapa cubulete marunte. Se pune in bol si se presara putina sare. Se maseaza cu degetele 15 secunde, cat sa se inmoaie un pic.
  2. Deasupra cepei se adauga nautul. Apoi puneti verdeturile tocate fin si razuiti coaja de lamaie.
  3. Sfaramarti branza deasupra. Adaugati avocado taiat cubulete. Stoarceti sucul de lamaie peste avocado. Presarati iar putina sare.
  4. Stropiti totul cu ulei de masline si amestecati. Dregeti de sare. Serviti imediat cu rosii cherry sau cu paine crocanta Wasa, paine taraneasca/prajita sau lipie.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...