Salata de naut cu avocado si branza de capra
Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete salate
Salata este gustoasa mai ales datorita adaosului de verdeturi si a cojii de lamaie care inveselesc amestecul si a branzei de de capra care aduce cremozitate. Este si foarte rapida, in 10 minute e pe masa.
Ingrediente
250 gr naut fiert
50 gr branza de capra proaspata (crremoasa)
1 avocado
1 ceapa rosie mica
1/2 legatura patrunjel
5 fire marar
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
2 linguri suc de lamaie
1-2 linguri ulei masline extravirgin
sare
Portii: 2
Calorii: 465 cal / portie
- Se toaca ceapa cubulete marunte. Se pune in bol si se presara putina sare. Se maseaza cu degetele 15 secunde, cat sa se inmoaie un pic.
- Deasupra cepei se adauga nautul. Apoi puneti verdeturile tocate fin si razuiti coaja de lamaie.
- Sfaramarti branza deasupra. Adaugati avocado taiat cubulete. Stoarceti sucul de lamaie peste avocado. Presarati iar putina sare.
- Stropiti totul cu ulei de masline si amestecati. Dregeti de sare. Serviti imediat cu rosii cherry sau cu paine crocanta Wasa, paine taraneasca/prajita sau lipie.