Salata de naut cu pui si ceapa marinata
Retete cu carne de pui Retete fara gluten Retete rapide Retete salate
In sfarsit, vin cu o noua reteta delicioasa! E o salata satioasa si o bomba cu proteine, ideala pentru pranz. Pui, naut si un dressing cu arome italiene... greu sa-i rezisti.
Ingrediente
250 gr piept de pui
250 gr naut fiert (poate fi din conserva)
1 ceapa rosie mica (cca 35 gr)
6 fire patrunjel
15 frunze mari de busuioc
1/2 lamaie
1/2 lingura ulei de masline
sare, piper negru, chili fulgi
Dressing
2 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi
1 lingurita pasta de ardei iute
2 lingurite cu varf crema de rosii uscate
2 linguri apa
1/4 lingurita seminte de fenicul
sare
Portii: 2
Calorii: 1152cal in total (576 cal / portie)
Proteina: 100.5 gr in total (50.25 / portie)
- Intr-un robot mic sau blenderul vertical mixati bine toate ingredientele pentru dressing.
* daca nu aveti robot le puteti pisa toate intr-un mojar, incepand cu semintele de fenicul care trebuie sa se striveasca usor. - Pieptul de pui se taia fasiute sau cubulete mici (ca sa se gateasca super repede). Se presara cu sare, mult piper negru proaspat rasnit si fulgi de chili daca doriti. Se picura putin ulei (cam 1/2 lingura) si se maseaza sa se acopere uniform de condimente.
- Se incinge bine o tigaie larga (cca 28-30 cm) si se pun fasiile de pui. Le spatiati in tigaie si le lasati sa se faca cam 1.5 minute. Amestecati apoi rapid timp de 30 secunde. Lasati iar 1.5 minute sa se faca puiul fara sa-l deranjati. Amestecati iar rapid 30 secunde. Dupa acest timp, puiul ar trebui sa fie complet facut dar nu uscat si doar usor rumen. Nu-l lasati mai mult, va deveni atos.
- Scoateti puiul intr-un bol larg.
- Adaugati in tigaie nautul (scurs de apa) si il condimentati cu sare si piper negru dupa gust. Sotati-l doar 2 minute, amestecand des, scopul e sa-l incalzim. Daca doriti, puteti sa-l sotati un pic mai mult ca sa se rumeneasca. Trageti tigaia de pe foc si adaugati dressingul. Amestecati bine. Turnati tot continutul tigaii peste pui. Lasati sa se racoreasca si sa se imprieteneasca aromele.
- Taiati ceapa solzisori sau pestisori fini si presarati-o cu sare. Masati usor sa se distribuie sarea egal. Lasati sa stea 10 minute. Adaugati 2 linguri suc de lamaie si mai lasati la marinat 10-15 minute.
- Cand puiul si nautul sunt doar caldute sau la temperatura camerei, amestecati-le cu verdeturile tocate fin, sucul de pe ceapa marinata si jumatate din ceapa marinata. Gustati de sare si suc de lamaie (am mai adaugat 1 lingura suc de lamaie).
- Asezati salata in bolul de servire si decorati cu restul de ceapa marinata si bucati de lamaie.