Salata de paste cu piept de pui si portocale
Retete cu carne de pui Retete de Craciun Retete salate
Salata o pregatesc de obicei pentru partyurile de la servici si desi e migaloasa merita, fiindca are succes de fiecare data.
Ingrediente
250 gr paste scurte
1 piept de pui
1 punga (450 gr) amestec mexican de legume
maioneza (dintr-un ou cu ulei si putin mustar)
1 iaurt mic (200 gr)
2 portocale
150 gr alune sarate si prajite
sare, piper
3 linguri unt
- Pastele se fierb cu sare; se scurg.
- Pieptul de pui se fierbe cu sare si se taie cuburi.
- Legumele mexicane se pun in apa clocotita si se lasa 1 minut la fiert
- Cuburile de pui si legumele se soteaza impreuna in 3 linguri de unt. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pun legumele si puiul peste paste si se lasa la racit complet.
- In timpul cat s-au racit am facut maioneza si am taiat miezul portocalelor cuburi.
- Cand salata s-a racit am mai dres-o de sare si piper. Am adaugat peste salata maioneza amestecata cu iaurtul, portocalele si alunele. Am amestecat sa se omogenizeze bine. Se tine la rece
*Cuburile de portocala si alunele le adaugati cu cel mult 1 ora inainte de servire, altfel se inmoaie.