Salata de varza simpla
Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete romanesti Retete salate
Salata de varza o puteti prepara toata vara, cat timp varza e noua si frageda. Este ieftina si sanatoasa. Este salata potrivita pentru multe mancaruri, inclusiv pentru hamburger. Daca este un pic framantata si bine dreasa, salata de varza devine regina mesei. Asadar preparati mai multa, va fi cerere mare.
Ingrediente
1 varza noua mica (cca 700 gr)
1 morcov
4 fire marar
1 lingurita sare
piper negru proaspat macinat
Dressing
1 lingura otet
2 linguri ulei
1 lingurita zahar
1/4 lingurita seminte de telina (optional, dar de dorit)
Portii: 3-4
- Se taie varza fideluta fina folosind un cutit sau o razatoare. Se presara cu sare si se framanta un pic sa se inmoaie. Se lasa sa stea pana faceti urmatorii pasi.
- Se da morcovul pe razatoarea mare. Se toaca fin mararul.
- Se prepara dressingul: cu un tel se amesteca otetul cu ulei pana devine ca o emulsie. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se adauga semintele de telina.
- Peste varza se adauga morcovul, mararul, se presara piper negru macinat. Se amesteca usor. Se toarna dressingul si se mai amesteca.
- Se lasa salata de varza sa stea 5-10 minute, apoi se poate servi.
Varza cu morcov si marar
Dressingul
Comentarii (12)
Ultimele comentarii
Ioana acum 12 ani - 11 Iunie 2012 15:37
zaharul regleaza aciditatea otetului. in plus, zaharul (folosit in cantitati mici) potenteaza restul aromelor.Simona acum 12 ani - 11 Iunie 2012 16:55
Per-fec-ta ! Si, da, interesanta asocierea zaharului, trebuie sa-ncerc si eu : tocmai mi s-a cerut salata de varza la cina, asa ca... da' m-ai pus pe ganduri cu semintele de telina :( Unde pot gasi ?senzed acum 12 ani - 11 Iunie 2012 17:41
... in loc de otet am incercat cu zeama de lamaie, imi pare mult mai proaspat gustul :)Ioana acum 12 ani - 11 Iunie 2012 17:56
simona, seminte de telina am de la Bart. online le-am gasit aici de vanzare: [link]in general se gasesc la magazinele naturiste care vand gama Bart.
adi, cu lamaie e mai proaspat si mai light dressingul, ai dreptate.
maria mireanu acum 12 ani - 7 Iulie 2012 18:29
ioana ,spune-mi si mie reteta pentru fasolea galbena rotunda de pus la borcan cu multumiriramisimion acum 12 ani - 1 Noiembrie 2012 16:22
tare buna salata asta de varza cu putin zahar. ne-a placut ca a iesit mai zemoasa. am servit-o alaturi de muschiulet de porc la cuptor, care a fost si el o adevarata nebunie. felicitari pt. ambele retete!George acum 11 ani - 14 Februarie 2013 22:40
Dupa vreo 2 tentative nereusite am gasit aceasta reteta iar rezultatul a fost fantastic. Pentru dresing am folosit un borcanel cu capac in care am pus ulei si otet si l-am scuturat bine. Si in lipsa de marar am pus cimbru, ca de ala am gasit in bucatarie si a iesit super. Multumimluisa acum 9 ani - 18 Ianuarie 2015 18:03
O varianta foarte placuta si fina de salata asortata de varza, nu veti mai renunta la ea niciodata, cu morcov si sfecla murata. Mai intai cum faceti sfecla murata: taiati o sfecla rosie, dupa ce ati curatat-o de coaja :p in felii cam de 1 cm grosime si puneti-o la fiert 20 minute fix, intr-o oala unde apa o acopera cam tot de 1 cm; puneti-o in borcane; apoi zeama in care a fiert combinati-o cu otet in proportia 1/3 otet si 2/3 zeama sfeclei, cu piper, busuioc, foi de dafin, bobite de mustar, zahar doar cat sa-i dea un pic de dulceata si dati-o un clocot; turnati-o peste sfecla si inchideti bine borcanul; il puteti pastra si un an; daca va ramane zeama, pastrati-o pentru ca este excelenta pentru fezandat carne de orice fel timp de 24 ore inainte de folosire si-i da un gust delicios, Si acum sa revenim la salata; dati cam 1/3 de varza mica prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi un morcov potrivit prin razatoarea cu ochiuri mici si tot pe acolo trei bucati de sfecla preparate asa cum v-am spus, apoi o lingura de otet de mere, o lingura -doua din zeama sfeclei, ulei, piper si putin ghimbir...In viata voastra nu veti mai manca altfel de salata... ;)Cornel acum 8 ani - 22 Noiembrie 2016 15:56
Se mai pot adauga suc de lamaie, morcovi julienne si boia dulce dar secretul acestei retete este amestecarea: se pun ingredientele intr-o cutie cu capac si, dupa ce se toarna dresingul, se scutura violent timp de citeva minute pina cind se amesteca dresingul cu zeama iesita din verza. Are alt gust iar varza e mult mai frageda.Vicky Anusca acum 7 ani - 5 Iulie 2017 22:48
HolaEu fac dressingul cu 2 linguri de mustar Dijon,2linguri de ulei de masline si 3 lingurite de zahar ,le amestec toate cu blenderul
Super delicios
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email