Salata de varza cu ridichi si morcovi

Retete cu legume Retete de post Retete salate

Reteta Salata de varza cu ridichi si morcovi

Buna, din nou :) Mi se pare ca a trecut asa multa vreme de cand n-am mai postat pe site... Parca am lipsit o luna. Asa ca incep cu o reteta simpla, de toamna, nu ceva special, dar ceva care sa va ajute sa folositi la maxim legumele pline de vitamine ale toamnei. Varza si morcovii evident sunt vedete, dar si ridichile sunt foarte bune in perioada asta, merita sa le punem in salate.

Ingrediente

1/2 varza alba mare
4-5 ridichi (rosii, albe sau negre)
1 morcov mic
1 feliuta telina (optional)
sare, piper
3 linguri ulei masline (sau de samburi de struguri)
1 lingura suc de lamaie (sau otet)

  1. Varza se da pe razatoare sau se taie fin din cutit. Eu folosesc aparatul pentru curatat legume cu lama striata dubla (vezi poza). Ridichile si morcovul (si telina daca e cazul) se rad si ele si se storc usor de apa.
  2. Se amesteca legumele pe care presaram sare si piper. Gustati acum sa vedeti daca e ok. Se toarna deasupra uleiul amestecat bine cu sucul de lamaie.
  3. Se serveste imediat, deoarece legumele fiind taiate foarte fin se inmoaie repede.

Taiem varza fidea

Taiem varza fidea

Razuim si restul legumelor

Razuim si restul legumelor

Salata de varza cu ridichi si morcovi

Salata de varza cu ridichi si morcovi

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

Catalina  acum 15 ani - 30 Octombrie 2009 12:11  

Asa salata...toata ziua as manca!
 

newloryy  acum 15 ani - 30 Octombrie 2009 12:30  

buna!am o rugaminte!ceva aperitive pt sarbatoarea de mihail si gavriil?vreau sa ii fac sotului meu ceva special si nu stiu ce!o sa am vreo 12 persoane la masa!ajutorrrr!ms mult!
 

Ioana  acum 15 ani - 30 Octombrie 2009 14:45  

olga, asa am zis si eu... in sfarsit... acum s-au terminat toate micile "interferente" care m-au tinut ocupata.
eu toate tipurile de ulei cu scop curativ le pun prin rotatie in salate de genul acesta (nepreluacrate termic), mie imi e mai usor sa le consum asa decat sa iau cate o lingurita sau cate trebuie in fiecare zi. asa ca azi ulei de nuca, maine de struguri, apoi de dovleac...
 

Ioana  acum 15 ani - 30 Octombrie 2009 14:51  

newloryy, aici am toate retele de aperitive: [link] si aici sunt salatele, unele se potrvesc ca si aperitiv: [link] din acestea poti sa-ti alegi tipul de aperitiv in functie de ce pregatesti in rest. nu stiu ce fel de masa faci, cu autoservire sau individuala. ce stil de mancare faci in rest. dar in aceste sectiuni pe care ti le-am dat sigur gasesti aperitive care sa se potriveasca pentru masa ta.

rulada aceasta este foarte buna si ar fi pe gustul tuturor: [link]

pasta din piept de pui imi place mult: [link]

salata de pui cu portocale e iarasi potrivita cand ai mai multi musafiri: [link]

 

Lilly  acum 15 ani - 30 Octombrie 2009 23:31  

Bravo fetelor, cum sunteti voi AUR pentru mine! Nu stiu cum au trait bunicii nostri fara calculator, dar eu cum am nevoie, cum va caut. Si am nevoi mari, nu joaca. Tot ce visez noaptea, caut pe aici si dau de voi si iar imi zic: da-le Doamne sanatate ca posteaza linkurile astea.

Multumesc!
 

ramisimion  acum 15 ani - 1 Noiembrie 2009 15:31  

nu am combinat niciodata varza alba si morcov cu ridiche neagra, azi am facut-o, e asa gustoasa si usoara. incerca varza alba cu morcov si porumb, e tare buna.
 

anutza  acum 14 ani - 25 Martie 2010 18:36  

da super
e o reteta buna ;)
 

ramisimion  acum 13 ani - 14 Noiembrie 2011 13:06  

A venit toamna si mi-am amintit de aceasta salata gustoasa si plina de vitamine. Langa o ceafa la gratar a mers perfect. ;)
 

Mirela  acum 10 ani - 6 Martie 2014 12:40  

Si asta la fel :)) :P
 

Lili Chis  acum 9 ani - 5 Mai 2015 14:23  

;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...