Salata mexicana cu pui
Ingrediente
200 gr piept de pui
1 lingurita cu varf condiment cu boia afumata (sau 1/2 lingurita boia dulce sau afumata + 1/4 lingurita chimion + 1/4 lingurita fulgi de chili + 1/4 lingurita piper negru rasnit + sare)
1/2 salata Romaine (sau alta salata verde)
200 gr rosii cherry
1 ardei iute jalapeno (merge si rosu)
1/2 avocado
1 ceapa rosie mai mica
1/2 legatura patrunjel
100 gr fasole rosie fiarta (poate fi din conserva)
100 gr porumb (din conserva)
20 gr seminte de dovleac
20 tortilla chips (cu sare)
1/2 lingura ulei de masline
Dressing
1/2 avocado
100 ml lapte batut (2%)
sucul de la 1 lime (2 linguri)
coaja rasa de la 1/2 lime
1 lingura ulei masline
4-6 linguri apa rece
1/2 lingurita chimion macinat
sare
Portii: 2
Calorii: 633 cal / portie (daca folositi tot dressingul); sau 500 cal / portie (daca folositi jumatate din dressing)
- Pieptul de pui se taie cubulete si se maseaza cu uleiul si condimentul afumat pana e acoperit uniform. Apoi fie se soteaza rapid (3 minute, la foc mare) intr-o tigaie antiaderenta, fie se coace 5-7 minute in cuptor la 200C. Se scoate puiul intr-un bol si se lasa sa se racoreasca.
- Semintele de dovleac, daca nu sunt prajite se prajesc in cuptor la 170C timp de 10 minute.
- Pentru dressing, se mixeaza toate ingredientele in robot pana aveti o crema fina si care curge usor de pe lingura.
- Intre timp taiati salata bucati potrivite intr-un bol larg. Adaugati rosiile taiate in doua. Apoi adaugati ardeiul, avocado si ceapa rosie cubulete. Adaugati patrunjelul tocat fin. Adaugati fasolea si porumbul scurse.
- Presarati semintele de dovleac si rupeti tortilla bucati nu foarte mici.
- Turnati 4-5 linguri de dressing si amestecati salata sa devina cremoasa. Gustati-o de sare si vedeti daca mai doriti dressing.
- Serviti imediat cu dressingul ramas alaturi, pentru cine mai doreste.