Sandwich cu steak si pancetta
Retete de mancaruri cu carne Retete Sandwich Retete cu carne de vitel sau vita
Azi este vorba doar despre carne. Cea mai moale pita ticsita cu proteina (steak) si gust (pancetta). Oh... 🤤
Ingrediente
1 steak de vita (cca 400 gr; antricot maturat am folosit)
1 pita proaspata (de aprox 20 cm diametru; am folosit pita cu maia cumparata)
2 felii groase pancetta (preferabil neafumata si nu foarte sarata; 50 gr)
1 catel mare usturoi
3 fire ceapa verde tanara
30 rasnite piper negru
5 fire patrunjel
10 frunze busuioc
2 linguri ulei de masline
sare mare (Maldon), chili
Portii: 2
Calorii: 1009 cal / bucata (calculat cu o pita de 150 gr)
- Se taie pancetta bucati mici. Se pune intr-o tigaie larga de aprox 25-28 cm si se pune pe foc mic. Se lasa sa se prajeasca incet, la inceput isi va lasa grasimea, apoi se va rumeni usor. O lasati pana e rumena si usor crocanta, dar nu o lasati pana devine ca o jumara, sa ramana gumata. Adaugati usturoiul strivit si mai caliti 1 minut, pana miroase placut.
- Trageti tigaia de pe foc si adaugati uleiul, 30 rasnite piper, fulgi de chili daca doritit, ceapa tocata rondele si verdeturile tocate. Amestecati bine si adaugati sare dupa gust daca mai trebuie (in functie de cat e de sarata pancetta).
- Scoateti pancetta intr-un bol si lasati-o pana e nevoie de ea.
- Masati steakul cu putin ulei si apoi rasniti mult piper pe ambele parti. Reincingeti tigaia in care ati pregatit pancetta si asezati steakul in ea, lasandu-l cate 3 minute /parte, pana e rumen. Scoateti steakul pe tocator si lasati-l sa stea 5 minute, apoi il feliati subtire, perpendicular pe fribre.
- Amestecati steakul cu pancetta si gustati de sare. Taiati pita in 2 si asezati jumatate de amestecul de steak pe fiecare. Pliati in doua si asezati pe platou. Daca mai are nevoie de sare, presarati fulgi de sare Maldon.
- Serviti imediat cu o salata si cartofi wedges cu piper negru.
Comentarii (2)
Laura acum un an - 21 Februarie 2023 10:10
Buna Ioana. De unde iei pita asta? Eu n am vazut pe nicaieri?Ioana acum un an - 21 Februarie 2023 10:21
Eu le iau de la o brutarie, sunt mereu proaspete si moi.Dar se gasesc si in magazinele mari, arata cam asa: [link] alimente/panificatie/paine/paine-pita-greceasca/
la Mega de exemplu arata asa: [link]
de la supermarket trebuie incalzite un pic inainte de a le folosi ca sa devina mai moi.
O sa incerc sa pun in curand pe site o reteta de pita buna care se face in cuptor. Pana atunci poti folosi reteta de aici, unde pitele sunt facute la tigaie: [link]
Pentru clujeni: pite gasiti la brutaria Maia (Vasile Lupu 77)
Pentru oradeni: gasiti la Piata9 (Bulevardul Decebal 61A)
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email