Sandwich feta

Retete aperitive Retete cu branza Retete rapide Retete simple Retete Sandwich

Saptama care a trecut am devenit dependenta de acest sandwich. Am intrat intr-un bar de fite de pe centrul Clujului - eu le numesc acvarii - doar ca sa beau un cappuccino bun si am vazut pe meniu sandwich feta. De fapt doar "feta" am citit si instant mi s-a facut pofta. L-am comandat fara sa ma gandesc si fara sa ma uit la pret... acuma cat poate sa coste un sandwich? Va spun eu cat, 12 lei!!!! Desi m-am revoltat un pic in sinea mea, a doua zi, la pauza de pranz, m-am dus ata la acelasi bar si am luat iar un sandwich. De data asta cu un scop precis, asa ca am inceput sa-l disec sa vad exact ce contine si ieri seara uite ce a iesit, exact sandwich-ul mult dorit. ;) Si muuult mai ieftin. Si fara sa suport "fitele" personalului din respectivul bar. Pana acum crezusem ca renumele de "bar de fite" provine de la oamenii care frecventeaza acele locuri, dar se pare ca are legatura mai mult cu personalul angajat. :p

Ca o regula generala, care poate fi aplicata la orice mancare preparata din putine ingrediente, toate produsele trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Fiind asa putine ingrediente, veti simti aroma fiecaruia in parte. Asadar aveti grija ca feta sa fie de calitate, maslinele sa fie din cele care va plac mai mult si la fel si uleiul de masline. Acestea sunt cele care conteaza mult la gustul final al sandwichului. Plus lipia sa fie cat se poate de proaspata, facuta in ziua respectiva sau cu o zi inainte, asadar consultati eticheta cu data producerii. Asa veti obtine cel mai usor, simplu si bun sandwich, potrivit deopotriva pentru un pranz rapid sau o cina usoara.

Ingrediente

1 lipie mica
50 gr feta
2 frunze salata verde
6-7 masline negre
2-3 rondele de ceapa (optional)
2-3 felii rosii (optional)
oregano uscat
3 lingurite ulei masline

Portii: 1

  1. Pentru ca la final sandwichul sa nu se desfaca, luati mai putin de 1/3 din feta si ungeti lipia.
  2. Asezati pe un capat al lipiei frunzele de salata, iar daca sunt prea mari le rupeti si le suprapuneti. Picurati cam 1 lingurita de ulei peste salata.
  3. Asezati deasupra restul de feta taiata bucatele si maslinele tocate. Daca doriti adaugati si rondele de rosii sau/si ceapa (eventual ceapa verde daca aveti). Presarati cu oregano din belsug si picurati restul de ulei de masline deasupra.
  4. Rulati strans incepand de la capatul pe care ati pus umplutura.
  5. Taiati pe la mijloc ruloul obtinut, putin pe diagonala.

Ungem lipia cu feta

Umplem lipia

Rulam

Sandwich feta

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...