Sardine marinate

Retete aperitive Retete din Croatia Retete cu peste si fructe de mare Retete cu putine calorii Retete simple

Sunt usor de pregatit, dar la fel de usor si de mancat. Prima data am mancat sardine marinate in Croatia, mi-au placut la nebunie si daca stiam ca sunt asa usor de pregatit le faceam mai repede. Se servesc ca si aperitiv rece, cu paine prajita si ceapa rosie.

Ingrediente

500 gr sardine (sau ansoa; sau 200 gr fileuri de sardine/ansoa)
1 lamaie
5 linguri otet
2 fire patrunjel
1 fir cimbru
1 ardei iute rosu
1 catel mare usturoi
sare de mare, piper
ulei de masline

  1. Daca sardinele sunt congelate lasati-le sa se dezghete in lapte.
  2. Se curata sardinele:
    - se taie capul
    - se despica pe burta
    - se prinde coloana dinspre partea cu capul si se trage spre coada, se va desprinde usor, cu tot cu intestinele
    - se taie fileul de sardina in doua pe lung
  3. Se spala bine sardinele si se scurg. Se aseaza intr-un vas larg si se toarna peste ele sucul de la lamaie si otetul. Se amesteca usor cu mana ca sa fie acoperite bine si se lasa 1 ora la marinat. Dupa o ora veti vedea ca s-a schimbat culoarea carnii sardinelor, s-a albit.
  4. Taiati usturoiul si ardeiul iute felii subtiri. Tocati verdeturile.
  5. Scoateti sardinele din marinata cu otet si treceti-le jub un jet de apa. Absorbiti-le cu servetele de hartie.
  6. Intr-un bol asezati straturi de sardine, presarati sare si piper, apoi usturoi, verdeturi, felii de ardei... continuati pana terminati sardinele. Turnati ulei de masline cat sa le acopere. Acoperiti bolul cu capac sau folie.
  7. Dati la frigider pentru minim 1 zi. Se consuma rece, de la frigider, pe paine prajita si cu felii de ceapa rosie.

Taiem capul

Despicam pe burta

Scoatem coloana

Taiem in doua

Cu otet si lamaie pentru 1 ora

Asezam in straturi cu arome

Acoperim cu ulei

Servim cu paine prajita

Servim cu paine prajita si ceapa rosie

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...