Scones cu rubarba

Retete din Anglia Retete cu fructe Retete pentru Mic Dejun Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide

Reteta Scones cu rubarba

Buna dimineata! Am pentru voi alte bunatati cu rubarba :) Atata de simple incat le-am facut azi dimineata pe jumatate treaza. Reteta e adaptata de aici.

Ingrediente

200 gr faina alba (BL55/550)
200 ml smantana dulce pentru frisca (minim 35% grasime)
1/2 plic praf de copt
35 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 priza sare 
100 gr rubarba in sirop Earl Grey
1 lingurita zahar brun pentru decor

Bucati: 8 mici; Portii: 2-3

  1. Se amesteca faina cu zaharul, praful de copt si sarea. Se adauga in faina bucatile de rubarba (incercati sa luati cat mai putin sirop; daca bucatile sunt mai mari le puteti toca inainte cu un cutit). Cu mana aduceti faina peste bucatile de rubarba si apoi rasfirati faina si rubarba cu degetele astfel incat rubarba sa se distribuie uniform si siropul ei sa fie absorbita in faina.
  2. Se toarna peste toata suprafata smantana (minus o lingura, pe care o rezervati pentru uns) si cu coada unei linguri de lemn se amesteca in cercuri pana vedeti ca aluatul se aduna in bucati mari.
  3. Rasturnati aluatul pe masa de lucru data cu putina faina si framantati scurt (doar 3-4 miscari, mai mult de presare decat de framantare) doar cat aluatul sa devina mai omogen, sa fie o singura bucata. Rulati bucata pe masa de lucru sa-i dati forma de rulou gros.
  4. Cu un cutit ascutit cu lama cat mai lata taiati ruloul in triunghiuri. Asezati scones in tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu smantana retinuta si presarati zahar brun. Se pun in congelator pana se incalzeste cuptorul.
  5. Coaceti-le la 220C timp de 15-20 minute, pana sunt rumene deasupra si daca le bateti dedesubt suna a gol. Daca rupeti una sa nu fie deloc umeda in mijloc.
  6. Sunt bune caldute sau reci, simple sau unse cu unt proaspat facut in casa si o cana de ceai.

Rubarba pe faina

Rubarba pe faina

Rubarba amestecata in faina

Rubarba amestecata in faina

Se adauga smantana dulce

Se adauga smantana dulce

Se formeaza rulou

Se formeaza rulou

Se taie triunghiuri

Se taie triunghiuri

Scones in tava

Scones in tava

Coapte

Coapte

Comentarii (8)

 

Cori Cj  acum 8 ani - 14 Mai 2016 12:46  

Eee..ce bine arata, ti-ai facut griji degeaba :):):) Bravo! Dupa ce ma mut, va fii a doua reteta cu rubarba pe care am sa o fac :) (prima va fii rubarba coapta ca sa am materie prima la scones =P~).
P.S.: am tot zis si ieri la cafea si acum "dupa ce ma mut" pt ca momentan cuptorul vechi nu functioneaza! :(
 

Ioana  acum 8 ani - 14 Mai 2016 12:52  

Daaa, nu s-au inmuiat de la rubarba, au iesit foarte bine. probabil o sa faci prima data vreo 3 portii de rubarba in sirop si abia apoi o sa te induri sa o pui si in scones :)
 

Hyrra  acum 8 ani - 14 Mai 2016 20:39  

Pentru Cori:Te muti la marmacie ?
 

Cori Cj  acum 8 ani - 15 Mai 2016 11:51  

Nu ;)
 

Mari Ana  acum 8 ani - 16 Mai 2016 14:24  

Cred ca merg si simple, fara rubarba sau alta combinatie, nu? Pe vremuri mancam corabioare, erau printre preferatele mele la scoala. Au oare gustul asemanator?
 

Ioana  acum 8 ani - 16 Mai 2016 14:56  

ar merge si cu capsuni. poti incerca sa le pui crude, taiate cubulete. sau poti pune fulgi de ciocolata, sau putina scortisoara. in varianta asta (cu frisca doar, fara unt) mi se par mai bune cu ceva prin ele decat simple.
daca le faci simple, se servesc unse cu unt si gem.

n-am mancat corabioare, nu-mi amintesc de ele. astea sunt ca niste muffins mai dense si mult mai putin dulci.
 

Mari Ana  acum 8 ani - 17 Mai 2016 11:07  

Corabioarele erau crocante, nu am mai descoperit gustul lor de mult. Poate imi vor placea scones la fel de mult. ;)
 

Ioana  acum 8 ani - 17 Mai 2016 11:38  

nu sunt crocante decat deasupra, coaja, in interior sunt ca niste painci-muffins, moi si pufoase.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...