Rubarba coapta in sirop Earl Grey

Retete desert Retete cu fructe Retete fara gluten Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Rubarba coapta in sirop Earl Grey

Din iarna mi-am dorit ca aceasta sa fie prima reteta cu rubarba, am stiut ca va fi minunata de cand am vazut-o aici. Si a fost. Pentru ea special o sa-mi congelez de acum rubarba, ca sa o pot face oricand. Reteta e usor adaptata, eu am folosit doar rubarba, nu si mere. Mi-a placut mult ideea de a coace rubarba in cuptor. La fiert are tendinta sa se inmoaie, dar asa, facuta la foc mediu si-a pastrat foarte fain forma.

Ingrediente

400 gr rubarba
120 gr zahar
2 lingurite ceai negru Earl Grey
1/4 lingurita cardamom verde macinat
coaja de la 1 portocala
sucul de la 1/2 lamaie

  1. Se taie rubarba felii nu foarte subtiri si se amesteca cu zahar, coaja de portocala si cardamom. Se lasa sa stea pana pregatiti urmatoarele ingrediente.
  2. In 125 ml apa fierbinte se adauga ceaiul si se lasa sa se infuzeze maxim 5 minute. Se strecoara, presandu-se bine pe frunze sa extrageti tot sucul.
  3. Se adauga peste rubarba ceaiul si sucul de lamaie. Se da la cuptor, la 170C timp de 30 minute (amestecandu-se la jumatatea timpului), pana rubarba e moale dar inca-si pastreaza forma. Gustati o bucata, trebuie sa se topeasca in gura.
  4. Se scoate rubarba cu o paleta cu gauri intr-un bol. Sosul ramas in tigaie se fierbe pe plita, la foc mediu timp de cateva minute (2-3 minute) pana se ingroasa un pic. Se toarna siropul peste rubarba. 
  5. Dupa racire se pune in borcan si se pastreaza la frigider. E buna pe inghetata de vanilie, cu (sau mixata in) iaurt grecesc, cu budinca de orez, gris sau ovaz, cu o felie de chec simplu sau pandispan.

Rubarba coapta in sirop Earl Grey

Rubarba coapta in sirop Earl Grey

Comentarii (3)

 

anca  acum 8 ani - 22 Mai 2016 08:01  

Este minunata!
 

Ioana  acum 8 ani - 22 Mai 2016 10:01  

:) :) :)
 

violeta  acum 8 ani - 15 Iulie 2016 17:09  

Te rog spune-mi si mie daca nu am ceaiul respectiv, cu ce se poate inlocui?as vrea sa fac praji cu rubarba si nu am ceaiul?pot pune rubarba fara sa o pregatesc separat,adik asa cruda?cu stima, Violeta
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...