Scones cu rubarba
Retete din Anglia Retete cu fructe Retete pentru Mic Dejun Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide
Buna dimineata! Am pentru voi alte bunatati cu rubarba :) Atata de simple incat le-am facut azi dimineata pe jumatate treaza. Reteta e adaptata de aici.
Ingrediente
200 gr faina alba (BL55/550)
200 ml smantana dulce pentru frisca (minim 35% grasime)
1/2 plic praf de copt
35 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 priza sare
100 gr rubarba in sirop Earl Grey
1 lingurita zahar brun pentru decor
Bucati: 8 mici; Portii: 2-3
- Se amesteca faina cu zaharul, praful de copt si sarea. Se adauga in faina bucatile de rubarba (incercati sa luati cat mai putin sirop; daca bucatile sunt mai mari le puteti toca inainte cu un cutit). Cu mana aduceti faina peste bucatile de rubarba si apoi rasfirati faina si rubarba cu degetele astfel incat rubarba sa se distribuie uniform si siropul ei sa fie absorbita in faina.
- Se toarna peste toata suprafata smantana (minus o lingura, pe care o rezervati pentru uns) si cu coada unei linguri de lemn se amesteca in cercuri pana vedeti ca aluatul se aduna in bucati mari.
- Rasturnati aluatul pe masa de lucru data cu putina faina si framantati scurt (doar 3-4 miscari, mai mult de presare decat de framantare) doar cat aluatul sa devina mai omogen, sa fie o singura bucata. Rulati bucata pe masa de lucru sa-i dati forma de rulou gros.
- Cu un cutit ascutit cu lama cat mai lata taiati ruloul in triunghiuri. Asezati scones in tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu smantana retinuta si presarati zahar brun. Se pun in congelator pana se incalzeste cuptorul.
- Coaceti-le la 220C timp de 15-20 minute, pana sunt rumene deasupra si daca le bateti dedesubt suna a gol. Daca rupeti una sa nu fie deloc umeda in mijloc.
- Sunt bune caldute sau reci, simple sau unse cu unt proaspat facut in casa si o cana de ceai.
Rubarba pe faina
Rubarba amestecata in faina
Se adauga smantana dulce
Se formeaza rulou
Se taie triunghiuri
Scones in tava
Coapte