Shish kebab

Retete de mancaruri cu carne Retete turcesti Retete cu carne de vitel sau vita

Frigarui turcesti cu carne de vita.

Reteta o am din cartea cumparata anul trecut in Bodrum. Mi-a ramas un varf dintr-un muschi de vita foarte bun, care nu mai putea fi taiat felii frumoase, asa ca l-am taiat cuburi pentru aceste frigarui. Sucul de ceapa da savoare carnii, o fragezeste si ii accentueaza gustul. In plus reduce oxidarea carnii pe perioada marinarii. E prima data cand folosesc aceasta metoda si mi-a placut foarte tare. O sa o incerc si pe bucati mari de steak.

Ingrediente

500 gr carne de vita pentru gratar (orice bucata tip "steak" sau muschi de vita)
2 cepe medii
1 lingurita sare
2 linguri ulei
1/4 lingurita pul biber (sau fulgi de chili si o priza de boia dulce)
1-2 ardei

Pentru finisat

1 /4 lamaie
1 lingura ulei masline
oregano

Bucati: 6; Portii: 2-3

  1. Se pun cepele taiate bucati mari cu sarea in robot sau blender si se mixeaza pana se face piure. Se stoarce apoi bine intr-un tifon pentru a colecta sucul.
  2. Amestecati sucul de la cepe cu uleiul si chili.
  3. Taiati carnea bucati de cca. 2.5 cm. Puneti-o in amestecul de mai sus, amestecati bine si lasati sa se marineze la frigider intre 1 si 2 ore.
  4. Taiati ardeii patratele cam de aceeasi dimensiune cu bucatile de carne. Puneti carnea pe frigarui, alternand cu bucati de ardei. Am pus 4 bucati de carne / frigaruie si mi-au iesit 6 frigarui in total.
  5. Lasati frigaruile sa stea 15 minute la temperatura camerei.
  6. Incingeti o tigaie grill (fara adaos de grasime) 5 minute la foc mare. Dati focul la mediu spre mic si asezati cate frigarui va incap, lasand distanta intre ele.
  7. Grillati frigaruile cate 3 minute / parte si apoi le intoarceti si pe laterale inca 30 secunde.
  8. Pe masura ce scoateti frigaruile pe platou, le stropiti cu suc de lamaie si le tineti acoperite cu folie de aluminiu.
  9. La final, cand ati terminat toate frigaruile, le stropiti cu 1 lingura de ulei de masline si le presarati cu oregano.
  10. Le serviti cu ardei bulgaresc pe pe gratar (pus printre frigarui), rosii taiate in doua coapte cam 2 minute pe gratarul incins dupa ce ati terminat carnea,  si un glob de orez turcesc.

Taiem carnea cuburi

O marinam in suc de ceapa, ulei si chili

Frigaruile asteapta sa fie puse pe gratar

Shish kebab

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...