Snitel de pui
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete de Craciun
Nu vi se pare ca mancarea facuta de altcineva este de cele mai multe ori mult mai buna? Eu sunt convinsa ca asa e! Uite, mie nu-mi place sa fac snitele, dar daca le face altcineva mananc in nestire, mai ales cat sunt calde. Am eu un pitic pe creier care nu ma lasa sa fac snitele asa ca Radu le face de fiecare data - a se citi maxim de doua ori pe an, mai mult nu reusesc sa-l tarasc in bucatarie :p .
Oricum, desi sunt facute de el, crusta cu verdeturi imi apartine ;)
Ingrediente
1 kg piept de pui dezosat (4 bucati piept de pui)
4 oua
3 linguri faina
150 gr pesmet cu verdeturi (sau pesmet simplu)
piper, sare
mult ulei pentru prajit
Bucati: 16
- Pieptul se taie felii, cate 3-4 felii din fiecare bucata.
- Fiecare felie se bate pe ambele parti pana devine subtirel. Se pipereaza feliile.
* daca nu folositi pesmet cu verdeturi care e deja sarat puneti si putina sare pe feliile de carne - Intr-o tigaie se incinge bine ulei cam de 2 degete.
- Intr-un bol se bat ouale cu putina sare si apoi se incorporeaza faina. Pesmetul se pune pe o farfurie lata.
- Fiecare felie de carne se scufunda in vasul cu ou , apoi se trece prin pesmet pe ambele parti.
- Se pajesc snitelele cam 3 minute pe o parte si apoi inca 3 pe cealalta. Se scot pe servetele de hartie sa se absoarba grasimea.
Taiem pieptul felii
Batem feliile
Amestecam oul cu faina
Trecem feliile prin ou
Apoi prin pesmet, pe ambele parti
Prajim in ulei