Sos chili
Retete din Mexic si Tex-Mex Retete de Sosuri si Salsa
Desi se gaseste in magazine, dupa cum ma stiti deja, prefer sa fac cele mai multe ingrediente in casa, asa evit consumul de conservanti alimentari.
Ingrediente
3 linguri ulei
3 linguri rase faina
1 plic chili pudra (15gr)
1 lingurita rasa usturoi granulat
1/2 lingurita chimen macinat
- Incalziti uleiul si adaugati faina. Amestecati bine pe foc mic pana faina absoarbe uleiul si devine ca o pasta.
- Adaugati restul ingredientelor, omogenizati si apoi incepeti sa adaugati 2 cani apa fierbinte, putin cate putin, la inceput ca si cum puneti uleiul la maioneza. Amestecati cu telul ca sa nu se faca cocoloase. Cand se mai subtiaza compozitia puteti turna apa mai repede
- Dupa ce ati terminat de adaugat toata apa, dati focul pe mediu si fierbeti cca 5 minute, pana sosul se ingroasa un pic, devine cam ca si smantana de frisca. Lasati sa se racoreasca si puneti sosul intr-o sticla. Pastrati la frigider.
Incalzim uleiul cu faina
Adaugam condimentele si apoi apa
Comentarii (1)
alyna acum 14 ani - 27 Noiembrie 2009 19:13
arata foarte bine =P~ ..voi incerca si eu sa prepar ;) dat fiind faptul ca imi place foarte mult chili =P~Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email