Sos de caramel si espresso

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Sos de caramel si espresso

Uneori maine e poimaine :) Am plecat ieri dimineata la 4 in Budapesta si am uitat sa activez reteta. Dar iat-o, e de al aceeasi Anya. Sosul e bun pe inghetata, cheesecake, pannacotta, clatite etc

Ingrediente

100 gr zahar
2 linguri miere
50 ml apa
125 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
50 ml espresso (sau cafea preparata tare)
2 linguri rom
30 gr unt

 

  1. Se infierbanta frisca, espresso si romul intr-o craticioara.
  2. Intr-o oala cu fund gros se pune zaharul, mirea si apa. Se fierbe la foc mic pana zaharul e dizolvat complet. Puteti amesteca de cate ori sa ajutati zaharul sa se dizolve.
  3. Cand incepe sa fiarba nu mai amestecati deloc si lasati pe foc pana prinde culoare placuta de zahar ars (dureaza cam 5-6 minute). Focul sa fie la mediu spre mic sa nu se arda si sa se caramelizeze egal.
  4. Trageti oala de pe foc si adaugati amestecul de la pct. 1. Nu stati cu fata deasupra oalei, poate sa sara caramel. Amestecati rapid cu o lingura lunga de lemn. Daca se formeza in jurul lingurii o bomboana de caramel puneti iar oala pe foc mic si continuati sa amestecati pana se dizolva, nu-i problema. Cand amestecul e omogen adaugati untul si amestecati sa se topeasca.
  5. Pastrati sosul intr-un borcan cu capac, la frigider. Dupa racire se va ingrosa.

 

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...