Steak de vita cu salsa de rosii si ansoa
Retete de mancaruri cu carne Retete de Sosuri si Salsa Retete cu carne de vitel sau vita
Ieri am avut doua New York steakuri de vita groase si rozalii. Pana au stat sa revina la temperatura camerei, am preparat o salsa simpla de rosii cherry cu ansoa de la Jose Pizzaro. A fost gata in cateva minute si a iesit delicioasa. Steakurile insa... nu au fost minunate, aveau zgarciuri pe alocuri, am fost destul de dezamagita. Noroc cu salsa asta delicioasa care a salvat cina. Salsa merge bine cu vita la gratar, cu cotlete de miel la gratar sau un steak de ton la gratar.
Ingrediente
4 steakuri de vita individuale (cca 350-400 gr fiecare)
Salsa de rosii si ansoa
300 gr rosii cherry mici
4 fileuri ansoa in ulei
1 ceapa mica (cca 50 gr)
2 catei usturoi
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
1/4 legatura patrunjel
1/4 lingurita oregano (sau maghiran uscat)
45 ml ulei de masline
Portii: 4
- Steakurile se scot din frigider si se lasa sa revina la temperatura camerei.
- Ceapa se taie solzisori. Intr-un bol se pun rosiile cherry, cateva care sunt mai mari se taie in doua ca sa-si lase sucul in sos. Peste ele se adauga usturoiul strivit, ansoa tocata marunt si coaja rasa de lamaie.
- Intr-o tigaie se incing 30 ml ulei si se adauga ceapa. Se caleste cateva minute, doar pana ceapa se inmoaie.
- Se adauga rosiile si restul peste ceapa si se continua calirea cateva minute pana ansoa se dizolva in ulei si rosiile se inmoaie usor (cam 3-4 minute). Amestecati de cateva ori in sos. Presarati piper negru. Nu adaugati sare, ansoa este destul de sarata.
- Trageti tigaia de pe foc si adauga patrunjelul tocat fin si oregano. Adaugati inca 1 lingura de ulei. Amestecati bine si turnati sosul intr-un bol. Lasati-l sa se racoreasca.
- Incingeti bine o tigaie grill, fara adaos de grasime (cam 5 minute la foc mare). Adaugati steakurile astfel incat sa nu fie inghesuite. Prajiti cate 3 minute pe fiecare parte. In timp ce se fac le presarati cu putina sare, piper negru si fulgi de chili.
- Scoateti steakurile, le acoperiti cu folie de aluminiu si le lasati sa stea cateva minute.
- Serviti imediat steakurile cu salsa calduta.
Steak de vita cu salsa de rosii si ansoa
Comentarii (4)
zs acum 3 ani - 31 Mai 2021 13:41
O reteta faimoasa, cu dreptate. Delicioasa. Apare ca aici sa nu aiba o audienta mare (dupa lipsa de comentarii), si nu inteleg de ce. Filetele de anchois aduc un gust foarte special sosului, fara sa-l copleseasca. La cantitatea retetei cred ca ar trebui poate folosi cel putin 25-30g.Un sos grozav pentru miel, pui, peste, mai de toate. O versiune care am incercat cu placere include cam 2 linguri rosii strivite (sau sos de rosii), capote, masline si ardei picant. As incerca sa tai unele rosii in jumatate, ca sa devina parte din sos, nu numai din decoratiune - aspect care este intr-adevar frumos.
Site-ul acesta este singurul din Romania unde gasesc unele retete care ies afara chiar putin din repertoriul culinar obligatoriu Romanesc. Nu stiu daca audienta locala apreciaza efortul.
zs acum 3 ani - 31 Mai 2021 13:50
Cu privire la comentariul precedent: uitandu-ma mai cu grija la fotografie am vazut ca parte din rosiile d-tale erau deja taiate in jumatate.Ioana acum 3 ani - 31 Mai 2021 14:08
da, scrie si in reteta ca cele mai marisoare se taie in doua :)probabil vita sperie putin, are renumele de a fi "tare, greu de mestecat". asta fiindca multa vreme la in RO se gasea greu carnea buna de vita, potrivita pentru gratare sau era f scumpa. asta s-a schimbat acum, dar stigmatul pe carnea de vita a ramas.
zs acum 3 ani - 31 Mai 2021 14:25
"Bistecca alla Pizzaiola". Reteta intr-adevar speciala, chiar daca numele nu este.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email