Supa crema de ardei copti cu ricotta

Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete de supe si ciorbe

Azi ne bucuram de aromele Italiei cu o portie de supa cremoasa de ardei copti, in care cremozitatea ricottei se intalneste cu prospetimea busuiocului si a lamaii.

Ingrediente

4 ardei kapia rosii (cca 550 gr)
1 rosie coapta (cca 200 gr)
1 fir cimbru (sau 1 lingurita oregano uscat)
3 catei de usturoi
20 gr parmezan razuit
coaja rasa de la 1/2 lamaie
125 gr ricotta
15 frunze mari de busuioc
3 linguri ulei de masline
sare, piper negru

Calorii: 816 cal in total

  1. Ardeii si rosia se coc pe gratar (ideal; sau in cuptor) pana coaja e rumena si devin moi, apoi se curata urmand instructiunile de aici. Colectati sucul pe care-l lasa legumele cand le curatati. Rupeti ardeii bucati mari si striviti rosia cu o furculita.
  2. Intr-o oala nu foarte mare, incingeti uleiul si adaugati usturoiul strivit. Sotati, amestecand mereu timp de 30 secunde, pana usturoiul miroase placut, dar nu il lasati sa se rumeneasca.
  3. Adaugati legumele si sucul lor in oala si caliti la foc mediu inca 2 minute, pana sucul devine siropos.
  4. Adaugati 2.5 cani de apa, cimbrul, 25 rasnite de piper negru si sare. Aduceti la fierbere. Fierbeti cu capac, la foc mediu timp de 10 minute.
  5. Scoateti cimbrul si mixati continutul oalei in robot sau cu blenderul vertical pana obtineti crema. Adaugati 75 gr de ricotta, parmezanul si coaja de la 1/4 lamaie, gustati de sare si adaugati daca mai trebuie si mixati iar pana branza e incorporata.
  6. In robot sau cu blenderul vertical mixati restul de ricotta (50 gr) cu coaja rasa de la 1/4 lamaie, putina sare si 2 linguri de apa rece. Trebuie sa obtineti o crema cu o consistenta asemanatoare cu smantana dulce. Daca e mai densa, mai adaugati putina apa treptat. La final adaugati busuiocul si mixati scurt, doar pana acesta e maruntit.
  7. Serviti supa crema calda cu 2-3 linguri de crema de ricotta picurata deasupra si amestecata usor sa faceti vartejuri. Serviti cu crutoane sau paine prajita.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...