Supa crema de ardei copti cu ricotta
Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete de supe si ciorbe
Azi ne bucuram de aromele Italiei cu o portie de supa cremoasa de ardei copti, in care cremozitatea ricottei se intalneste cu prospetimea busuiocului si a lamaii.
Ingrediente
4 ardei kapia rosii (cca 550 gr)
1 rosie coapta (cca 200 gr)
1 fir cimbru (sau 1 lingurita oregano uscat)
3 catei de usturoi
20 gr parmezan razuit
coaja rasa de la 1/2 lamaie
125 gr ricotta
15 frunze mari de busuioc
3 linguri ulei de masline
sare, piper negru
Calorii: 816 cal in total
- Ardeii si rosia se coc pe gratar (ideal; sau in cuptor) pana coaja e rumena si devin moi, apoi se curata urmand instructiunile de aici. Colectati sucul pe care-l lasa legumele cand le curatati. Rupeti ardeii bucati mari si striviti rosia cu o furculita.
- Intr-o oala nu foarte mare, incingeti uleiul si adaugati usturoiul strivit. Sotati, amestecand mereu timp de 30 secunde, pana usturoiul miroase placut, dar nu il lasati sa se rumeneasca.
- Adaugati legumele si sucul lor in oala si caliti la foc mediu inca 2 minute, pana sucul devine siropos.
- Adaugati 2.5 cani de apa, cimbrul, 25 rasnite de piper negru si sare. Aduceti la fierbere. Fierbeti cu capac, la foc mediu timp de 10 minute.
- Scoateti cimbrul si mixati continutul oalei in robot sau cu blenderul vertical pana obtineti crema. Adaugati 75 gr de ricotta, parmezanul si coaja de la 1/4 lamaie, gustati de sare si adaugati daca mai trebuie si mixati iar pana branza e incorporata.
- In robot sau cu blenderul vertical mixati restul de ricotta (50 gr) cu coaja rasa de la 1/4 lamaie, putina sare si 2 linguri de apa rece. Trebuie sa obtineti o crema cu o consistenta asemanatoare cu smantana dulce. Daca e mai densa, mai adaugati putina apa treptat. La final adaugati busuiocul si mixati scurt, doar pana acesta e maruntit.
- Serviti supa crema calda cu 2-3 linguri de crema de ricotta picurata deasupra si amestecata usor sa faceti vartejuri. Serviti cu crutoane sau paine prajita.