Supa crema de broccoli
Retete cu legume Retete de supe si ciorbe
Supa de broccoli promisa. Am incercat de-a lungul timpului multe variante, dar asta e de departe cea mai buna. Ca de obicei am folosit un mic ingredient special, care ii da savoare. Va las pe voi sa-l descoperiti. :)
Ingrediente
1 capatana broccoli (500 gr)
1 cartof
1/2 morcov
1/2 ceapa
1 catel usturoi
1 bucata coaja parmezan (cca 30 gr)
3 cani supa de pui
sare, piper, chili
2 linguri ulei
Portii: 3
- In uleiul incins se calesc ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si usturoiul curatat dar lasat intreg, pana ceapa e moale.
- Se adauga cartoful taiat cuburi, coaja de parmezan si supa. Se adauga sare si piper dupa gust. Se fierbe totul pentru 10 minute.
* eu am lasat cativa mm de parmezan pe coaja (vezi poza) - Se adauga broccoli desfacut buchetele si chili dupa gust. Supa nu va acoperi totul, dar e ok asa. Puneti capacul pe oala si fierbeti inca 10 minute, amestecand de doua ori in acest timp.
- Scoateti coaja de parmezan din supa si radeti in supa parmezanul moale pe care l-ati lasat pe coaja (daca e cazul).
- Mixati tot continutul oalei in blender (sau cu blenderul vertical). Mai adaugati supa/apa daca doriti supa crema mai subtire. Dregeti de sare.
- Serviti cu crutoane de paine.
Coaja parmezan