Supa crema de broccoli

Retete cu legume Retete de supe si ciorbe

Supa de broccoli promisa. Am incercat de-a lungul timpului multe variante, dar asta e de departe cea mai buna. Ca de obicei am folosit un mic ingredient special, care ii da savoare. Va las pe voi sa-l descoperiti. :)

Ingrediente

1 capatana broccoli (500 gr)
1 cartof
1/2 morcov
1/2 ceapa
1 catel usturoi
1 bucata coaja parmezan (cca 30 gr)
3 cani supa de pui
sare, piper, chili
2 linguri ulei

Portii: 3

  1. In uleiul incins se calesc ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si usturoiul curatat dar lasat intreg, pana ceapa e moale.
  2. Se adauga cartoful taiat cuburi, coaja de parmezan si supa. Se adauga sare si piper dupa gust. Se fierbe totul pentru 10 minute.
    * eu am lasat cativa mm de parmezan pe coaja (vezi poza)
  3. Se adauga broccoli desfacut buchetele si chili dupa gust. Supa nu va acoperi totul, dar e ok asa. Puneti capacul pe oala si fierbeti inca 10 minute, amestecand de doua ori in acest timp.
  4. Scoateti coaja de parmezan din supa si radeti in supa parmezanul moale pe care l-ati lasat pe coaja (daca e cazul).
  5. Mixati tot continutul oalei in blender (sau cu blenderul vertical). Mai adaugati supa/apa daca doriti supa crema mai subtire. Dregeti de sare.
  6. Serviti cu crutoane de paine.

Coaja parmezan

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...