Supa crema de cartofi

Retete cu cartofi Retete din Germania si Austria Retete cu legume Retete ieftine Retete simple Retete de supe si ciorbe

Cu afumatura si tarhon! Fiindca am vrut ca vedeta zilei sa fie tarhonul.

Reteta mi-a fost sugerata de MariAna care a avut incredibila rabdare sa-mi transcrie cartea regala de bucate a Principesei Margareta, din care, printre altele, mi-a recomandat supa vieneza. Iata ce a iesi dupa o usoara adaptare a acelei retete!

Ingrediente

1 kg cartofi
1 ceapa
1 praz
2 morcovi (cca 150 gr)
1 felie telina (cca 50 gr)
150 gr afumatura (kaizer, sunculita, ciolan etc)
2 fire tarhon
2 linguri smantana
2 linguri ulei
sare, piper

  1. Se taie baconul felii mai mari. Se prajeste usor in uleiul incins.
  2. Se adauga morcovii si partea alba de la praz rondele, ceapa tocata, telina cubulete. Se continua sa se prajeasca totul la foc mic inca 10 minute, pana legumele se inmoaie.
  3. Se adauga cartofii taiati cuburi, sare, piper si 4 cani de apa.
    * eu am adaugat 10 cuburi de vita pregatite in casa si restul apa pentru un gust mai intens.
  4. Se fierbe totul la foc mediu pentru cca 30 minute, pana legumele sunt fierte bine. Se scoate afumatura din oala si se pune deoparte sa se racoreasca.
  5. Se strecoara legumele, retinandu-se si supa de care vom avea nevoie la pasul urmator.
  6. In robotul de bucatarie se paseaza legumele pana devin piure. Apoi se adauga supa (cu robotul mergand) pana supa crema capata consistenta dorita (am pus 2 cani se supa).
    * mi-a mai ramas o cana de supa pe care am pus-o la frigider pentru a o folosi la alte mancaruri
  7. Se pune supa crema inapoi in oala si se da focul mic sub ea.
  8. Se adauga smantana si se amesteca pana la omogenizare.
  9. Se toaca tarhonul marunt si se adauga in supa crema.
  10. Se taie cubulete afumatura si se pune si ea in oala. Se lasa totul pe foc mic inca 2-3 minute si se drege de sare.
  11. Se serveste presarata cu ceapa ciorii (chives) si crutoane de paine sau de ciuperci (vezi aici cum se pregatesc crutoanele de ciuperci).

Calim legumele si afumatura

Fierbem totul

Legumele pasate

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...