Supa crema de dovleac si rosii

Retete cu legume Retete fara gluten Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

O noua varianta de supa crema de dovleac in care aciditatea rosiilor balanseaza dulceata dovleacului. Ca sa profit de tot ce ne ofera bun dovleacul, am pus in loc de crutoane seminte prajite de dovleac si am stropit-o cu aromatul si sanatosul ulei din seminte de dovleac.

Ingrediente

1 kg dovleac (cantarit dupa ce s-a curatat de samburi si coaja; am folosit dovleac placintar)
1 conserva rosii (de 425 ml)
1 ceapa
3 catei usturoi
50 ml vin alb sec
400 ml supa de pui
1 fir cimbru
1 varf lingurita nucsoara macinata
1 lingura unt
1 lingura ulei
sare, piper

Pentru servire

seminte de dovleac (usor prajite)
ulei din seminte de dovleac
rondele de carnati sau crenvursti

Portii: 5

  1. In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie bine de tot. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se adauga rosiile strivite cu furculita si se calesc inca 5 minute.
    * puteti folosi si rosii proaspete in locul celor din conserva, le veti da pe razatoare, dar timpul de fierbere va fi mai mare de 5 minute; le fierbeti pana scad un pic si ajung la consistenta unui sos.
  2. Se stinge cu vin si se lasa sa dea cateva clocote, doar pana nu mai simtiti miros de alcool venind din oala. Se adauga dovleacul taiat cuburi mai mici, cimbrul, nucsoara si supa de pui. Se adauga sare si piper negru macinat dupa gust. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac timp de 15 minute. Dupa acest timp se verifica sa fie bine fiert dovleacul.
  3. Se scoate cimbrul din oala si restul se mixeaza in blender pana aveti un piure fin (cca 1 minut). Se drege de sare. Se adauga untul si se mai mixeaza scurt.
  4. Se serveste calda, presarata cu seminte de dovleac prajite si stropita cu 1 lingurita ulei de dovleac. In locul crutoanelor de paine, daca doriti carne, puteti adauga rondele de carnati sau crenvursti fierti.

Legumele fierte

Supa mixata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...