Supa crema de dovleac
Retete cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Pentru aceasta supa crema de dovleac am folosit "cel mai bun condiment din camara mea". Supa a capatat astfel note florale, exotice, dulci-picante echilibrate de baconul sarat-afumat.
Ingrediente
1 kg dovleac (cantarit dupa ce s-a curatat de samburi si coaja)
1 ceapa mare
1 felie groasa radacina de telina (cca 50 gr)
4 catei de usturoi
2 cartofi
300 ml supa de pui (sau supa de legume/apa pentru varianta vegetariana)
2 linguri smantana
3/4 lingurita Ras el Hanout
2 linguri ulei
sare, piper
- Se incinge uleiul si se calesc ceapa si telina tocate marunt, pana ceapa e moale. Se adauga usturoiul strivit si se mai calesc 1 minut.
- Se adauga dovleacul si cartofii taiati cubulete. Se adauga supa de pui si apa cat sa cuprinda perfect continutul oalei (eu am mai pus 700 ml apa). Se condimenteaza cu sare si piper.
- Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 15 minute, pana cartofii sunt facuti.
- Se mixeaza continutul oalei in blender sau cu blenderul vertical, pana supa e cremoasa. Se drege de sare.
- Se adauga Ras el Hanout si smantana si se amesteca bine. Se pune oala pe foc mic si se mai lasa 5 minute.
- Se serveste supa crema cu felii de bacon prajite sub grill pana devin crocante si crutoane de paine.
Dovleac cuburi
Toate ingredientele in oala
Ras el Hanout
Continutul oalei mixat