Supa crema de linte galbena cu menta
Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
Azi soarele a rasarit din bucataria mea :)
Ingrediente
200 gr linte galbena
1 ceapa
1 morcov
1 lingura ulei
3-4 fire menta
Pasta de rosii aromata
1 lingura cu varf pasta de rosii (cca 50 gr)
1 bucata ghimbir (10 gr)
2 catei de usturoi
1/2 lingurita boia dulce
3/4 lingurita coriandru macinat
1/4 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita turmeric
1/4 lingurita pudra chili (kashmiri chili)
1/4 legatura patrunjel
sucul de la 1/4 lamaie
1 lingura ulei
Portii: 4
- Se prepara pasta: se pun toate ingredientele intr-un robot mic si se mixeaza pana se obtine o pasta omogena sau se piseaza totul intr-un mojar.
- Intr-o oala se caleste ceapa tocata marunt si morcovii rondele pana ceapa se inmoaie bine. Se adauga pasta de mai sus si se caleste inca 3-4 minute, sa se caramelizeze un pic.
- Se adauga lintea, 1 l apa si sare si se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 15 minute (pana lintea e moale).
- Se mixeaza supa in blender sau folosind blenderul vertical pana e fina. Se drege de sare.
- Se adauga menta taiata fasii si se lasa sa stea cu capac macar 10 minute, sa se infuzeze.
- Se serveste calda, cu iaurt grecesc si crutoane.
Pasta aromata de rosii
Legumele calite cu pasta de rosii
Adaugam apa
Lintea e fiarta
Mixam in blender