Supa crema de linte galbena cu menta

Ingrediente

200 gr linte galbena
1 ceapa
1 morcov
1 lingura ulei
3-4 fire menta

Pasta de rosii aromata

1 lingura cu varf pasta de rosii (cca 50 gr)
1 bucata ghimbir (10 gr)
2 catei de usturoi
1/2 lingurita boia dulce
3/4 lingurita coriandru macinat 
1/4 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita turmeric
1/4 lingurita pudra chili (kashmiri chili)
1/4 legatura patrunjel
sucul de la 1/4 lamaie
1 lingura ulei

Portii: 4

  1. Se prepara pasta: se pun toate ingredientele intr-un robot mic si se mixeaza pana se obtine o pasta omogena sau se piseaza totul intr-un mojar.
  2. Intr-o oala se caleste ceapa tocata marunt si morcovii rondele pana ceapa se inmoaie bine. Se adauga pasta de mai sus si se caleste inca 3-4 minute, sa se caramelizeze un pic.
  3. Se adauga lintea, 1 l apa si sare si se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 15 minute (pana lintea e moale).
  4. Se mixeaza supa in blender sau folosind blenderul vertical pana e fina. Se drege de sare.
  5. Se adauga menta taiata fasii si se lasa sa stea cu capac macar 10 minute, sa se infuzeze.
  6. Se serveste calda, cu iaurt grecesc si crutoane.

Pasta aromata de rosii

Legumele calite cu pasta de rosii

Adaugam apa

Lintea e fiarta

Mixam in blender

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...