Supa de linte verde

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa de linte verde

Cea mai simpla supa de linte verde e si cea mai buna. Cea mai buna supa este cea care, dupa ce termini o farfurie, iti mai pui una, iar dupa ce termini toata oala abia astepti sa o faci din nou. Iti dai seama cat e de buna inca din timpul prepararii. Aromele care vin din oala te conving inainte de a o gusta. Asta e magia gatitului. Combini ingrediente atat de simple si rezultatul e desavarsit.

Ingrediente

150 gr linte verde
1 ceapa mai mica (cca 50 gr)
1 morcov (cca 100 gr)
3 catei usturoi
1 lingurita oregano uscat
2 foi de dafin
1 varf lingurita turmeric
2 cartofi (cca 200 gr)
3 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 4

  1. In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt. Dupa 5 minute, dupa ce ceapa se inmoaie un pic, se adauga morcovul taiat felii cat mai subtiri. Se soteaza in continuare, amestecand din cand in cand, timp de 15 minute. In acest timp focul trebuie sa fie la mic, sa nu lasati legumele sa se rumeneasca.
  2. In ultimul minut adaugati foile de dafin, oregano, turmericul si usturoiul strivit. Sotati inca 1 minut.
  3. Adaugati lintea (spalata bine inainte) si 1.3 l apa. Condimentati cu piper negru proaspat macinat. Aduceti la fierbere si apoi dati focul la mic, supa doar sa bolboroseasca usor (asa lintea nu se va dezintegra la fierbere). Fierbeti asa 15 minute.
  4. Adaugati cartofii taiati cuburi si sare. Continuati sa fierbeti tot la foc mic pana lintea si cartofii sunt facuti (cca 15 minute). Dregeti supa de sare.
  5. Serviti supa de linte calda.

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 8 ani - 8 Februarie 2016 19:08  

Intr-adevar supa asta este foarte rapida si sanatoasa. Fie vara fie iarna, eu gatesc aproape saptamanal o supa de linte portocalie (fierbe mai repede); cum mie imi place mancarea indiana, mai adaug o lingura de coriandru la sfarsit. Cu ceapa sau bagheta cu branza, este delicioasa!!! Mersi mult de reteta!
 

Ancuta  acum 8 ani - 9 Februarie 2016 19:04  

Buna Ioana..am facut supa ...poate e o intrebare banala dar te intreb totusi... In gustul supei se simte tare usturoiul .asa trebuie?
 

Ioana  acum 8 ani - 9 Februarie 2016 19:34  

nu, doar un iz, se simte doar usor ca e facuta cu usturoi. ce fel de usturoi ai folosit? din cel mare, din supermarket? daca da, atunci asta e explicatia, acei catei sunt foarte mari fata de usturoiul obisnuit si poti reduce cantitatea la jumatate.
 

Ancuta  acum 8 ani - 9 Februarie 2016 19:39  

Am redus cantitatea dar o iesit un pic tare gustul ...nu-i bai ...vad ca le-o placut si asa :)..data viitoare am sa pun mai putin ;)
 

Corina  acum 8 ani - 10 Februarie 2016 08:39  

Multumesc frumos pentru raspuns!
Acum legat de reteta, as putea folosi linte rosie? Asta am acasa si as incerca azi sa o fac. Multumesc, o zi senina!
 

Ioana  acum 8 ani - 10 Februarie 2016 10:26  

da, dar va avea alt gust, fiindca lintea rosie e mai putin aromata dar mai fainoasa. restul aromelelor se vor simti mai tare.
 

Marius  acum 7 ani - 6 Mai 2017 10:16  

...multumesc Ioana,....a iesit o bunaciune,....cu usturoi romanesc,....
 

Ioana  acum 7 ani - 8 Mai 2017 10:32  

sa-ti fie de bine, Marius!
 

loredana  acum 6 ani - 14 Decembrie 2017 21:23  

mersi de reteta. e iesit foarte buna. eu am pus si putin tarhon
 

dulgheru viorel  acum un an - 5 Mai 2023 15:21  

putina linte,cartof mult,ce gust mai are?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...