Supa crema de morcovi
Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
Supa crema de morcovi picanta, aromata cu ghimbir si coaja de lamaie, insotita de chipsuri de spanac in loc de obisnuitele crutoane. Colorata, sanatoasa, poate fi pregatita si de post.
Ingrediente
500 gr morcovi
1 ceapa
2 catei de usturoi
2.5 cani supa de pui (de vita; de legume pentru post)
1 cm ghimbir
1/2 lamaie
2 linguri ulei
sare, piper negru
Chipsuri de spanac
1 mana buna de frunze de spanac
1 lingura ulei
sare
Portii: 2-3
- Se curata morcovii si se taie felii de 1 cm. Se presara cu sare si se stropesc cu 1 lingura ulei. Se amesteca sa fie bine acoperiti.
- Se pun morcovii intr-o tava cu hartie de copt. Se coc la 240C pentru 15 minute. Se amesteca in ei si se mai coc 10 minute.
- Intre timp se pune supa la fiert cu ghimbirul taiat felii si coaja de lamaie (taiata fasii cu aparatul de curatat legume). Se fierbe 5 minute cu capac, apoi se stinge focul si se lasa asa pana e nevoie de ea.
- In restul de ulei se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
- Se adauga morcovii copti si supa strecurata. Se condimenteaza cu sare si piper negru macinat dupa gust. Se fierbe cu capac 5 minute (pana morcovii sunt moi; verificati-i pentru siguranta).
- Se mixeaza totul in blender sau cu blenderul vertical. Se drege de sare. Se adauga 1-2 linguri suc de lamaie.
- Supa crema de morcovi este buna si reincalzita.
- Frunzele de spanac se stropesc cu ulei. Se amesteca sa fie bine acoperite. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, una langa alta. Se coc la 170C pentru 10 minute. Se verifica sa fie uscate, dar nu le lasati sa devina maronii, caci devin amare.
- Se serveste supa crema de morcovi cu chipsuri de spanac deasupra.
Morcovii copti
Supa infuzata cu ghimbir si coaja de lamaie
Frunzele de spanac in tava