Supa de cartofi si broccoli cu carnati
Retete cu cartofi Retete cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
Ieftina si reconfortanta, aceasta supa am pregatit-o in putin peste 30 minute.
Ingrediente
1 ceapa
1 catel de usturoi (optional)
50 gr carnati taranesti afumati
500 gr cartofi fainosi
1/2 capatana broccoli (cca 300 gr)
4 fire marar
10 frunze menta
sare, piper
1 lingura ulei
Portii: 3
- In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunta pana se inmoaie bine de tot. Se adauga carnatii taiati felii si se prajesc si ei. Daca carnatii sunt cu mult usturoi (gustati si vedeti daca se simte usturoiul tare), nu adaugati usturoi in supa. Altfel adaugati 1 catel strivit peste ceapa si carnati si caliti-l 1 minut.
- Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi si 4 1/2 cani de apa. Se condimenteaza cu sare si piper.
- Se aduce continutul oalei la fierbere si se fierbe cu capac timp de 10 minute. Verificati cartofii, acestia trebuie sa fie aproape facuti.
- Adaugati broccoli desfacut buchetele mici si se aduce la fierbere. Se fierbe tot cu capac inca 10 minute.
- Se scoate jumatate din continutul oalei (aveti grija sa nu luati si carnati) si se mixeaza cu blenderul pana devine ca o supa crema fina. Se pune aceasta supa crema inapoi in oala. Se drege supa de sare.
- Se adauga verdeturile tocate marunt.
Comentarii (10)
Simona acum 11 ani - 30 Octombrie 2013 13:25
Suuper faina smecheria cu pasarea partiala a supei : in felul acesta obtii efectul dat de smantana sau de rantas...fara sa recurgi la ele. Excelent ! ;)Ioana acum 11 ani - 30 Octombrie 2013 15:08
asa-i, fara ingrosala, doar legume la baza.viorica acum 11 ani - 31 Octombrie 2013 17:31
Salut Ioana!Pentru cite portii este supa? Cred ca ar fi bun si cu conopida...mhh...un deliciu!
Simona acum 11 ani - 31 Octombrie 2013 20:28
Am facut supa ta Ș a iesit delicioasa. Am folosit conopida in loc de broccoli, ca asta am avut in casa. Drept sa spun eu am mai facut supa in combinatia asta - cartofi cu conopida, dar fara carnati; si am pus smantana. Ei, varianta ta e grozava, recunosc. Si-ti multumim ! :)Ioana acum 11 ani - 1 Noiembrie 2013 09:44
3 portii, Viorica.Ioana acum 11 ani - 1 Noiembrie 2013 09:47
super, super!cu conopida nu a iese palida supa? oare e nevoie de putina boia pentru culoare sau arata bine si asa?
Simona acum 11 ani - 1 Noiembrie 2013 12:52
Sa vad, poate reusesc sa fac o poza la ce-a mai ramas. Mie imi place cum arata, da' nitica boia n-are ce sa-i strice. ;)Ioana acum 11 ani - 1 Noiembrie 2013 13:01
atunci e ok, eram curioasa daca nu era prea albicioasa. desi, noi ardelenii, suntem obisnuiti cu aspectul ciorbelor albe.alexandrina acum 10 ani - 29 Aprilie 2014 12:26
servus,supa ii foarte gustoasa !
eu am facut-o fara menta si marar pentru ca nu am reusit sa le cumpar, dar m-ai iesit foarte buna.
multumesc pentru reteta !
Madalina acum 10 ani - 17 Iunie 2014 14:58
Tocmai m-am ridicat de la un castron cu supa de-aceasta. Saru' mana pentru masa!Menta n-am pus, ca mi-a fost teama. Am zis sa o incerc intai in castron, sa vad ce aroma da, daca le place baietilor. Numai ca asa de buna a fost ca am uitat sa pun menta. Ma duc sa mai mananc o portie si cu menta, sa vad diferenta :p
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email