Supa de rosii
Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete ieftine Retete simple Retete de supe si ciorbe
Simpla, aromata si plina de vitamine. Acum e momentul sa o pregatitit, au inceput sa apara rosiile de gradina, bune si dulci.
Ingrediente
1.5 kg rosii foarte bine coapte
1 ceapa
4 catei usturoi
1 cartof
2 fire cimbru proaspat
4 frunze busuioc proaspat
2 prize ierburi provence
putin chili (optional)
1 lingurita zahar
sare, piper
3 linguri ulei
Portii: 4
- Puneti rosiile in cuptorul incins la maxim si lasati sa se coaca cam 15-20 minute. Lasati-le apoi sa se racoreasca si decojiti-le intr-un bol in care veti retine pulpa si sucul lor. Maruntiti totul folosind robotul de bucatarie.
- In uleiul incins caliti ceapa tocata marunt la foc mic, cca 10 min. Adaugati usturoiul taiat mare si mai caliti cateva minute.
- Turnati rosiile maruntite peste ceapa si adaugati 1/2 cana apa, cartoful taiat cuburi si condimentele (sare, piper, zaharul, busuiocul, firele de cimbru intregi si ierburile provence; adaugati si chili daca doriti sa fie picanta). Fierbeti totul pe foc mediu cam 30 minute.
* spre final gustati supa; zaharul se pune pentru a taia din aciditatea rosiilor; daca inca e acida, fie mai puneti putin zahar sau adaugati putin lapte. - Scoateti cimbrul din oala si restul turnati intr-un blender, mixand bine.
- Serviti supa calda sau rece. La servire puteti adauga in supa orez fiert sau fidea, daca o doriti mai consistenta. Mai puteti servi cu smantana sau simpla, doar cu putin ulei de masline si presarata cu parmezan. Sau daca o serviti calda puteti adauga cubulete de cascaval/mozzarella pe post de "crutoane".
Fierbem totul
Comentarii (17)
Ultimele comentarii
Ioana acum 13 ani - 11 Martie 2011 10:57
olga, culoarea rosie vine din soiul rosiilor si din cat sunt de coapte. eu am facut supa cu rosii cretze care nu au culoarea rosie intensa si de aceea poate nu e rosul mamei tale. orice rosii cumperi, sa fie de la tarani si sa fie in sezon si sa fie extra coapte (chiar usor moi). acum in supermarket rosiile nu sunt bune pentru supa. de acolo vine si dulceata supei. daca sunt coapte bine, nu trebuie sa adaugi decat putin zahar.eu zic ca poti respecta reteta, sa omiti busuiocul (care nu se pune pe la noi, dar care e super in combinatie cu rosiile) si sa pui in ea galuscutele de aici: [link]
MariAna acum 13 ani - 15 Iulie 2011 10:19
Cea mai buna reteta de supa de rosii! Chiar si cu rosii de la Selgros a iesit buna, e supa care se mananca imediat, niciodata nu a ramas o picatura. Eu mai pun putina passata atunci cand rosiile nu sunt coapte bine si sosul are o culoare deschisa.Nu stiu de unde te inspiri tu, Ioana, dar rezultatul e nemaipomenit.
Ioana acum 12 ani - 23 Iulie 2012 20:42
Multumesc pentru o reteta excelenta :) Acum am terminat supa, e delicioasa! Am inlocuit cimbrul cu tarhon si am pus cateva frunze de busuioc in plus si e minunata :)Monalisa acum 12 ani - 1 August 2012 17:37
super, retete pt. bucatarese...tocmai am pe foc supica de rosii,cred ca sa fie gustoasa....desi am mai gatit-o si in alt mod,acum incerc si asa...mutumesc de indrumari....oricum cimbru nu am sa pun...nu la supa de rosii...pofta buna tuturor... :) ;)Claudia Salageanu acum 11 ani - 24 Septembrie 2013 14:23
Super delicioasa supa de rosii ! Fetita mea de 5 ani i-a dat supei nota 10 .... milioane ! Multumesc Ioana pentru toate retetele minunate , mi-a placut absolut tot ce am incercat pana acum! :)
Ioana acum 11 ani - 24 Septembrie 2013 17:42
Claudia, fetita ta a ridicat serios stacheta cu nota data. felicitari!Iulia Metzinger acum 10 ani - 28 Iunie 2014 15:26
Super ideea cu rosiile in cuptor. Eu pana acum le dadeam in clocot pana se desprindea coaja... dar in cuptor sunt mult mai bune... si dulci.Am facut supa "aproape" dupa reteta si a iesit foooooarte buna:)
Multumim pentru idei Ioana.
maria acum 9 ani - 23 Martie 2015 10:32
Plina de vitamine!rosiile contin o substanta numita licopen care previn cancerul si incetineste imbatranire.O masa satioasa ,fresh si GUSTOASA.Pofta buna!Gabi acum 8 ani - 21 August 2016 20:25
Ioana, cum pot sa conserv rosiile astfel incat sa pot sa prepar supa aceasta si iarna?Ioana acum 8 ani - 22 August 2016 09:46
cel mai practic mod, care pastreaza binisor gustul rosiilor de vara e sa le congelezi intregi. doar ca ai nevoie de un congelator mai mare, ocupa spatiu.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email