Supa de legume cu iaurt

Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete fara gluten Retete de supe si ciorbe

Supa usurica cu o multime de legume care sa ma puna in forma pana la primavara. Mi-a iesit foarte bine, la doar 200 calorii portia si o gramada de vitamine adunate. Light si foarte aromata. Cu un gust proaspat datorita, nu doar iaurtului, ci si a dovlecelului si feniculului.

Ingrediente

1 ceapa mare (cca 200 gr)
1 morcov mare (cca 200 gr)
2 felii generoase de telina radacina (cca 200 gr)
1 fenicul mediu (cca 200 gr)
2 catei mari de usturoi
1 cartof mare (cca 200 gr)
1 dovlecel mic (cca 200 gr)
1/2 broccoli mic (cca 200 gr; sau conopida; sau mix)
200 gr mazare (congelata)
5 fire ceapa verde
300 gr iaurt grecesc (2% am folosit)
35 gr unt
1 lingura ulei de masline
verdeata de la fenicul (cca 1 lingura rasa tocat)
iaurt natural (pentru servit)
sare, piper negru

Portii: 8
Calorii:
200 cal / portie

  1. Am taiat morcovii jumatati de rondele. Am desfacut broccoli buchetele mici. Am taiat ceapa verde rondele. Am tocat restul legumelor cubulete mici, inclusiv cartoful, ca sa fiarba cat mai repede totul.
  2. Cceapa, morcovul, telina si feniculul se soteaza in untul topit impreuna cu uleiul de masline, la foc mic pana se inmoaie (cca 10 minute, fara a le lasa se se rumeneasca).
  3. Se adauga usturoiul strivit si se mai soteaza 1 minut rasnind si piper negru in acest timp.
  4. Se adauga 2 litri de apa, cartoful cubulete, sare dupa gust si se fierbe cu capac, la foc mic timp de 10 minute.
  5. Se scot vreo 3-4 polonice de legume din supa (cat mai putin lichid sa luati) si se pun intr-un blender.
  6. In oala se adauga dovleceleul taiat cubulete si broccoli desfacut buchetele mai mici. Se mai fierbe cu capac timp de 5 minute.
  7. In acest timp mixati legumele din blender cu iaurtul pana aveti piure cat mai fin.
  8. In oala se adauga mazarea direct din congelator si ceapa verde taiata rondele. Se mai lasa pe foc doar pana supa clocoteste din nou. Se ia de pe foc.
  9. Lasati supa sa stea cateva minute sa se linisteasca, apoi adaugati piureul de legume-iaurt, amestecand rapid cu polonicul sa nu se taie. Nu mai fierbeti supa de acum. Dregeti supa de sare.
  10. Adaugati jumatate din verdeata de fenicul tocata fin. Lasati supa sa stea 10 minute.
  11. Frecati iaurt natural (cca 150 ml) cu putina sare pana devine cremos. Adaugati in el restul de verdeata de la fenicul. Verificati consistenta si daca iaurtul nu curge lejer de pe lingura (depinde de iaurt si cata grasime are), adaugati treptat cate 1 lingura de apa si amestecati.
  12. Serviti supa calda cu iaurt cu verdeata si piper negru rasnit. E foarte buna reincalzita.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...