Supa de legume
Retete din Italia Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete simple Retete de supe si ciorbe
Minestrone alla genovese: hranitoare, cu multe vitamine si ieftina. Pe langa legumele folosite de mine, in funtie de sezon si de ceea ce aveti in frigider in momentul in care doriti sa o preparati, puteti sa puneti si altele: vinete, conopida, broccoli, fasole verde pastai, gulie, ardei etc. In functie de timpul de fierbere le adaugati in supa de la inceput sau in transa a doua. Si pesto este obligatoriu, fiindca da o aroma incredibila si doar asa isi merita numele de "alla genovese".
Ingrediente
1 morcov
1 ceapa galbena
1 praz
1 tulpina telina
1 cartof mare
2 rosii decojite
1 mana hribi uscate
1 dovlecel
4 linguri mazare (proaspata sau congelata)
4 linguri fasole fiarta
2 maini spanac (cca 50 gr)
1/4 varza mica (cca 150 gr)
o mana de paste de orice fel (eu am pus 40 gr taietei)
2 linguri pesto (preparat in casa sau cumparat)
50 ml ulei masline
sare, piper
Portii: 10
- Se taie morcovul, ceapa, telina, prazul si cartoful cubulete de aceeasi marime.
- Se incinge intr-o oala uleiul si se calesc la foc mic legumele de mai sus pana se inmoaie ceapa.
- Se acopera totul cu 2 cani de apa, adaugam rosiile taiate cubulete, 1 lingurita de sare, piper si lasam sa fiarba cu capac, tot la foc mediu spre mic, pentru 45 minute.
- Ciupercile uscate se acopera cu apa fierbinte si se lasa 10 minute sa se inmoaie. Se scurg bine de apa si se taia marunt.
- Se taie dovlecelul cubulete la fel ca si celelalte legume. Se taie varza fideluta fina. Spanacul se lasa intreg, doar se spala si se curata de codite daca e un spanac mai batran.
- Se adauga restul legumelor (dovlecelul, fasolea, mazarea, spanacul, varza, ciupercile), inca 2 1/2 cani de apa (cat sa fie acoperite toate legumele), sare dupa gust (eu am mai pus 1 1/2 lingurite rase sare) si se continua fierberea inca 30 minute, tot cu capac, tot la foc mic. In ultimele 5 minute adaugati taieteii.
* in functie de tipul pastelor pe care-l folositi, cititi timpul de fierbere de pe pachet si adaugati-le in supa cu acel timp inainte; taieteii mei aveau timpul de fierbere 5 minute. - Adaugati pesto, amestecati si opriti focul.
Prima tura de legume la fiert
Restul legumelor
Adaugam restul legumelor in supa