Supa de legume

Retete din Italia Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete simple Retete de supe si ciorbe

Minestrone alla genovese: hranitoare, cu multe vitamine si ieftina. Pe langa legumele folosite de mine, in funtie de sezon si de ceea ce aveti in frigider in momentul in care doriti sa o preparati, puteti sa puneti si altele: vinete, conopida, broccoli, fasole verde pastai, gulie, ardei etc. In functie de timpul de fierbere le adaugati in supa de la inceput sau in transa a doua. Si pesto este obligatoriu, fiindca da o aroma incredibila si doar asa isi merita numele de "alla genovese".

Ingrediente

1 morcov
1 ceapa galbena
1 praz
1 tulpina telina
1 cartof mare
2 rosii decojite
1 mana hribi uscate
1 dovlecel
4 linguri mazare (proaspata sau congelata)
4 linguri fasole fiarta
2 maini spanac (cca 50 gr)
1/4 varza mica (cca 150 gr)
o mana de paste de orice fel (eu am pus 40 gr taietei)
2 linguri pesto (preparat in casa sau cumparat)
50 ml ulei masline
sare, piper

Portii: 10

  1. Se taie morcovul, ceapa, telina, prazul si cartoful cubulete de aceeasi marime.
  2. Se incinge intr-o oala uleiul si se calesc la foc mic legumele de mai sus pana se inmoaie ceapa.
  3. Se acopera totul cu 2 cani de apa, adaugam rosiile taiate cubulete, 1 lingurita de sare, piper si lasam sa fiarba cu capac, tot la foc mediu spre mic, pentru 45 minute.
  4. Ciupercile uscate se acopera cu apa fierbinte si se lasa 10 minute sa se inmoaie. Se scurg bine de apa si se taia marunt.
  5. Se taie dovlecelul cubulete la fel ca si celelalte legume. Se taie varza fideluta fina. Spanacul se lasa intreg, doar se spala si se curata de codite daca e un spanac mai batran.
  6. Se adauga restul legumelor (dovlecelul, fasolea, mazarea, spanacul, varza, ciupercile), inca 2 1/2 cani de apa (cat sa fie acoperite toate legumele), sare dupa gust (eu am mai pus 1 1/2 lingurite rase sare) si se continua fierberea inca 30 minute, tot cu capac, tot la foc mic. In ultimele 5 minute adaugati taieteii.
    * in functie de tipul pastelor pe care-l folositi, cititi timpul de fierbere de pe pachet si adaugati-le in supa cu acel timp inainte; taieteii mei aveau timpul de fierbere 5 minute.
  7. Adaugati pesto, amestecati si opriti focul.

Prima tura de legume la fiert

Restul legumelor

Adaugam restul legumelor in supa

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...