Supa de pui cu lamaie

Retete din Grecia Retete cu ou Retete cu carne de pui Retete de supe si ciorbe

Cand primesc cate un pui de casa de la bunica-mea pregatesc invariabil cate o supa buna dupa reteta de aici, iar apoi o transform dupa pofta de moment in diferite supe si ciorbe. Ieri a fost randul unei supe fine, delicate, cu parfum de lamaie, inspirata din bucataria greceasca. Este o supa pe care o recomand pentru o masa eleganta.

Ingrediente

1.5 l supa de pui
80 gr orez
2 oua
1 lamaie mare si zemoasa
sare, piper negru

  1. Am preparat o supa de pui dupa reteta de aici (pana la pasul 4 inclusiv). Nu am folosit un pui intreg, ci doar o carcasa de pui cu labe, cap, gat si doua pulpe.
    * supa se poate pregati si cu 1 zi inainte
  2. Supa strecurata se pune pe foc si se aduce la fierbere.
  3. Intre timp se fierbe separat orezul, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
  4. Se ia carnea de pe oasele puiului si de pe cele doua pulpe si se desface fasiute.
  5. Se bat ouale bine cu sucul de la 1 lamaie, pana devine spumoase. Se adauga 3 polonice de supa fierbinte peste oua, dar in fir subtire si amestecand non-stop cu telul in oua. Mai precis cu o mana amestecati continuu in oua, iar cu cealalta turnati cu polonicul supa, asa cum turnati uleiul la maioneza.
  6. Trageti oala cu supa de pe foc si turnati in fir subtire amestecul de oua pe care tocmai l-ati facut. Amestecati neincetat in supa, cat timp faceti asta. Dupa ce ati pus toata compozitia, puneti oala pe foc mic (aveti grija sa nu clocoteasca supa) si lasati 10 minute (mai amestecati din cand in cand).
  7. Adaugati fasiutele de carne si orezul scurs in supa. Gustati-o de sare si de suc de lamaie.
  8. Se serveste cu piper negru proaspat macinat.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...