Supa de rosii cu mozzarella
Retete cu branza Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
La Multi Ani tuturor celor care isi sarbatoresc azi ziua numelui, iar pentru ca e sezonul rosiilor de gradina va invit sa pregatiti pentru musafiri si familie o supa de rosii. S-ar putea numi "supa Caprese" fiindca m-am inspirat din delicioasa salata Caprese. Folosind rosii galbene o faceti si mai interesanta.
Ingrediente
1.2 kg rosii (am folosit galbene de data asta, dar se poate face si cu rosii)
4 catei usturoi
2 felii paine (fara coaja; sau un cartof)
2 fire cimbru proaspat
2 foi dafin
12-16 bile mici de mozzarella
6 frunze busuioc
7 linguri ulei masline
sare, piper
Portii: 3-4
- Coaceti rosiile in cuptor, la 250C pentru 15-20 minute. Curatati-le de coaja cand se racoresc (retinand sucul care-l lasa) si mixati-le in robotel.
- In 3 linguri ulei incins caliti cateii de usturoi rapid, pana incep sa miroasa. Adaugati 1/2 cana apa, rosiile mixate, painea rupta bucatele (sau cartoful cuburi), dafinul si cimbrul. Condimentati totul cu 1/4 lingurita piper si 1/2 lingurita sare.
- Lasati sa fiarba la foc mediu pentru 30 minute.
- In acest timp striviti frunzele de busuioc cu putina sare mare intr-un mojar pana devin pasta si adaugati restul de 4 linguri ulei.
- Scoateti dafinul si cimbrul din oala. Mixati supa in blender pana devine fina.
- Serviti supa fierbinte cu bile de mozzarella (se vor topi usor in supa) si stropita cu sos de busuioc. Adaugati si niste crutoane de paine alaturi daca o doriti mai consistenta.
Rosiile copate
Fierbem supa
Comentarii (17)
Ultimele comentarii
Raluca Dumitrescu acum 13 ani - 4 Decembrie 2011 23:59
Buna Ioana,As vrea sa fac supa aceasta de Craciun, insa rosii gustoase acum sunt doar cherry. Crezi ca este o idee buna sa fac supa cu ele?
Mulrumesc.
Ioana acum 13 ani - 5 Decembrie 2011 14:03
sunt destul de bune rosiile cherry iarna. daca sunt dulci (le verifici) poti face supa din ele. eu am nimerit ultima data rosii cherry galbene care nu erau foarte gustoase insa cele rosii erau bune.Raluca Dumitrescu acum 13 ani - 5 Decembrie 2011 18:31
pentru ca sigur n-o sa-mi fie la indemana sa stau sa le decojesc, m-am gandit sa le bag in power juicer. Iti pare o idee buna? :DMultumesc anticipat :)
PS: cred ca am mereu numai intrebari si uit de cele mai multe ori sa-ti spun ca iubesc retetele tale :)
Ioana acum 13 ani - 5 Decembrie 2011 19:25
dar se decojesc usor rosiile cherry. dupa oparire, doar strangi de rosie si miezul tasneste afara.diana acum 12 ani - 17 Ianuarie 2012 10:50
Se poate adapta supa la sezon, folosind rosii din conserva, sau isi pierde farmecul?Ioana acum 12 ani - 17 Ianuarie 2012 10:51
isi cam pierde farmecul. rosiile din conserva cumparata au un gust... se simte ca nu sunt proaspete.mihaela acum 12 ani - 18 August 2012 23:08
usturoiul trebuie sa fie strivit, taiat sau lasat asa intreg cand se caleste?Ioana acum 12 ani - 19 August 2012 11:57
taiati bucati mari. oricum la final vine totul "blenduit" si nu se vor simtiCathy acum 11 ani - 11 Iulie 2013 14:26
Am facut ieri aceasta supa si este =P~ foarte buna. Eu am pus si cativa fulgi de chilli, din obisnuinta.Daca pun mai multa apa crezi ca merge sa pun in supa asta buna si cateva galuscute?
Ioana acum 11 ani - 11 Iulie 2013 15:11
da, galuscute sau spaghete/taitei.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email