Supa de rosii si ardei copti
Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete simple Retete de supe si ciorbe
Supa de vara din cele mai dulci rosii primite de la bunica-mea. Pentru un gust complex am adaugat cativa ardei copti pe jar, iar pentru un flavor turcesc am mai pus si o mana de bulgur si menta.
Ingrediente
1.5 kg rosii super coapte
4 ardei rosii copti (kapia am folosit)
1 ceapa mare
2 fire menta (sa aiba macar 5 frunze mari fiecare)
100 gr bulgur mare
1 lingurita zahar
sare, piper negru, chili, 2 prize scortisoara macinata
2 linguri ulei
Portii: 4
- Se creasteaza rosiile in X si se oparesc 15 secunde in apa care fierbe. Se scot si dupa ce se racoresc un pic se curata de coaja. Se taie in doua si se curata cotoarele. Se pun in blender.
- Ardeii se folosesc copti si apoi curatati de coaja si cotoare (sa aveti cam 300 gr pulpa de ardei copti curatati). Se pun si ei in robot peste rosii.
- Se mixeaza rosiile cu ardeii pana se maruntesc bine de tot.
- Intr-o oala se incinge uleiul si se adauga ceapa tocata. Se caleste pana se inmoaie (cca 5 minute).
- Se adauga piureul de rosii si ardei si 300 ml apa. Se condimenteaza cu sare, piper negru proaspat rasnit, fulgi de chili dupa gust, zahar si scortisoara. Se aduce la fierbere. Se pun firele de menta in supa. Se fierbe cu capac, la foc mediu spre mic, timp de 20 minute.
- Se scoate menta din oala. Se mixeaza continutul oalei intr-un robot/blender pana aveti o supa fina. Se pune supa inapoi in oala.
- Se adauga bulgurul si se fierbe cu capac inca 10 minute.
- Se serveste supa calda cu patrunjel si menta tocate.
Rosiile de anul asta
Supa fierbe
Adaugam bulgurul
Comentarii (1)
Lidia acum 8 ani - 20 August 2016 20:08
Foarte gustoasa!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email