Supa de rosii

Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete ieftine Retete simple Retete de supe si ciorbe

Simpla, aromata si plina de vitamine. Acum e momentul sa o pregatitit, au inceput sa apara rosiile de gradina, bune si dulci.

Ingrediente

1.5 kg rosii foarte bine coapte
1 ceapa
4 catei usturoi
1 cartof
2 fire cimbru proaspat
4 frunze busuioc proaspat
2 prize ierburi provence
putin chili (optional)
1 lingurita zahar
sare, piper
3 linguri ulei

Portii: 4

  1. Puneti rosiile in cuptorul incins la maxim si lasati sa se coaca cam 15-20 minute. Lasati-le apoi sa se racoreasca si decojiti-le intr-un bol in care veti retine pulpa si sucul lor. Maruntiti totul folosind robotul de bucatarie.
  2. In uleiul incins caliti ceapa tocata marunt la foc mic, cca 10 min. Adaugati usturoiul taiat mare si mai caliti cateva minute.
  3. Turnati rosiile maruntite peste ceapa si adaugati 1/2 cana apa, cartoful taiat cuburi si condimentele (sare, piper, zaharul, busuiocul, firele de cimbru intregi si ierburile provence; adaugati si chili daca doriti sa fie picanta). Fierbeti totul pe foc mediu cam 30 minute.
    * spre final gustati supa; zaharul se pune pentru a taia din aciditatea rosiilor; daca inca e acida, fie mai puneti putin zahar sau adaugati putin lapte.
  4. Scoateti cimbrul din oala si restul turnati intr-un blender, mixand bine.
  5. Serviti supa calda sau rece. La servire puteti adauga in supa orez fiert sau fidea, daca o doriti mai consistenta. Mai puteti servi cu smantana sau simpla, doar cu putin ulei de masline si presarata cu parmezan. Sau daca o serviti calda puteti adauga cubulete de cascaval/mozzarella pe post de "crutoane".

Fierbem totul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...