Supa de rosii
Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete ieftine Retete simple Retete de supe si ciorbe
Simpla, aromata si plina de vitamine. Acum e momentul sa o pregatitit, au inceput sa apara rosiile de gradina, bune si dulci.
Ingrediente
1.5 kg rosii foarte bine coapte
1 ceapa
4 catei usturoi
1 cartof
2 fire cimbru proaspat
4 frunze busuioc proaspat
2 prize ierburi provence
putin chili (optional)
1 lingurita zahar
sare, piper
3 linguri ulei
Portii: 4
- Puneti rosiile in cuptorul incins la maxim si lasati sa se coaca cam 15-20 minute. Lasati-le apoi sa se racoreasca si decojiti-le intr-un bol in care veti retine pulpa si sucul lor. Maruntiti totul folosind robotul de bucatarie.
- In uleiul incins caliti ceapa tocata marunt la foc mic, cca 10 min. Adaugati usturoiul taiat mare si mai caliti cateva minute.
- Turnati rosiile maruntite peste ceapa si adaugati 1/2 cana apa, cartoful taiat cuburi si condimentele (sare, piper, zaharul, busuiocul, firele de cimbru intregi si ierburile provence; adaugati si chili daca doriti sa fie picanta). Fierbeti totul pe foc mediu cam 30 minute.
* spre final gustati supa; zaharul se pune pentru a taia din aciditatea rosiilor; daca inca e acida, fie mai puneti putin zahar sau adaugati putin lapte. - Scoateti cimbrul din oala si restul turnati intr-un blender, mixand bine.
- Serviti supa calda sau rece. La servire puteti adauga in supa orez fiert sau fidea, daca o doriti mai consistenta. Mai puteti servi cu smantana sau simpla, doar cu putin ulei de masline si presarata cu parmezan. Sau daca o serviti calda puteti adauga cubulete de cascaval/mozzarella pe post de "crutoane".
Fierbem totul