Supa de varza si naut
Retete cu legume Retete din Mexic si Tex-Mex Retete de supe si ciorbe
Ieri m-am jucat un pic cu supa asta. Am luat reteta de pe acest site, doar ca acolo reteta e incompleta: dau ingredientele si instructiunile dar nu si cantitatile, acestea le trimit doar personal, pe mail. Asta a facut foarte placut experimentul de aseara, fiindca am incercat sa ghicesc cantitatile sa vad ce iese. Am inlocuit rosiile Roma cu rosii din conserva fiindca nu suntem in sezon de rosii bune. Plus, am mai adaugat condiment mexican, fiindca ce supa mexicana e aia, sa nu fie macar un pic picanta?! Pana la ora asta inca n-am avut curiozitatea sa ma inscriu sa vad daca am fost macar pe aproape de reteta lor, fiindca a mea a iesit tare buna ;)
Ingrediente
1/2 varza mica
250 gr naut fiert
200 gr carnati afumati picanti
1 ceapa
4 catei usturoi
1 conserva de rosii (de 400 gr)
2 lingurite condiment mexican
2 lingurite vegeta de casa
1 1/2 lingurita sare
1/4 legatura patrunjel
Portii: 4
- Se pun carnatii taiati rondele intr-o oala (fara grasime) si se prajesc pana devin crocanti. Se scot din oala si in grasimea lasata de carnati prajiti ceapa tocata marunt. Cand e moale adaugati cateii de usturoi striviti si caliti inca 1 minut.
- Macinati in robotel rosiile, cu condimentul mexican, vegeta si sarea pana devine pasta. Turnati in oala si fierbeti sosul pentru 5 minute, cat sa scada un pic.
- Adaugati 3 cani apa si carnatii prajiti si fierbeti 15 minute.
- Adaugati nautul, varza taiata bucati mari si patrunjelul tocat si fierbeti, cu capac de data asta, inca 15-20minute. Verificati supa de sare si varza sa fie fiarta.
Prajim carnatii
Fierbem sosul de rosii
Adaugam nautul si varza