Supa gulii

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete romanesti

Astazi a fost mama in vizita la mine si ca de obicei a adus o gramada de bunatati: cas de oaie, jumari proaspete, friptura de pui, pepene galben... eu a trebuit sa fac doar o supica rapida: supa de gulii.

Guliile le putei taia fie betisoare, fie felii subtirele sau le puteti da pe razatoare... cum prima data am mancat aceasta supa cu guliile razuite asa am procedat mereu, plus ca merge si mai rapid.

Ingrediente

3 gulii medii
1 morcov mic
1 bucatica radacina de telina
1 ceapa mica
200 ml smantana
2 oua
cateva fire de marar
sare, piper
putin ulei sau unt

  1. Morcovul, telina si ceapa se toaca marunt sau se dau pe razatoare. Se calesc in putin ulei sau unt pana se inmoaie.
  2. Guliile se curata de coaja si se razuiesc sau se taie felii, cum preferati... Se adauga peste zarzavaturi si se acopera cu 1.5 l apa. Se pune sare si piper si se lasa la fiert aprox 20 minute.
  3. Cand guliile sunt fierte se separa albusurile de galbenusuri.
  4. Albusul batut se toarna incet in supa sa se faca zdrente.
  5. Galbenusurile se bat si se amesteca cu smantana. Se dizolva apoi cu 3-4 polonice supa fierbinte. Se da focul la minim si se toarne incet in oala, sa nu se branzeasca. Se lasa pe foc (sa nu clocoteasca) inca 5 minute, apoi se adauga mararul tocat si se stinge focul. Mai potriviti de sare.
  6. Supa de gulii se serveste cu crutoane sau cuburi de cascaval.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...