Supa spaniola de usturoi

Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete din Spania Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa spaniola de usturoi

Am revenit! In sfarsit mi-a trecut raceala. De acum o sa am grija sa previn altele cu mult usturoi si vitamina C. Supa asta pe care o stiu demult mi s-a parut potrivita. E rapida si ieftina.

Ingrediente

5 catei usturoi
1 l supa de pui
50 ml vin alb sec (sau sherry sec)
2 felii mari paine veche (fara coaja)
1 lingurita cu varf boia dulce
1 varf cutit chimion (cumin) macinat
2 oua
2-3 linguri ulei masline
sare

Portii: 2

  1. Se incalzeste uleiul intr-o oala si se adauga usturoiul taiat felii. La foc mic se prajeste usturoiul pana devine galbui. Se adauga painea taiata cuburi si se mai prajeste 1 minut.
  2. Se trage oala de pe foc si se adauga boiaua, se amesteca bine. Se adauga vinul, supa de pui, chimionul si sare dupa gust.
  3. Se fierbe supa la foc mediu timp de 15 minute.
  4. Se da focul la mic si se sparg ouale in supa. Se lasa sa fiarba pana oula sunt facute (mai tari sau mai moi, cum doriti).
    * daca nu doriti ouale intregi in supa, le puteti bate si turna in fir subtire in supa ca sa se faca zdrente
  5. Se serveste supa in boluri ceramice, cu un ou la fiecare portie si alaturi cu paine prajita.

Supa, ianinte de a adauga ouale

Supa, ianinte de a adauga ouale

Comentarii (4)

 

Simona  acum 12 ani - 17 Ianuarie 2012 10:31  

Leac, nu alta ! Sa-ti fie de bine si de sanatate !
 

mirga  acum 12 ani - 17 Ianuarie 2012 12:01  

Bucatile de piine se scot dupa ce s-au prajit sau le las in supa
 

Ioana  acum 12 ani - 17 Ianuarie 2012 12:03  

se lasa in supa, se vor dizolva si vor ingrosa supa.
 

Simona Simona  acum 11 ani - 27 Aprilie 2013 11:53  

=P~
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...