Supa spaniola de usturoi
Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete din Spania Retete de supe si ciorbe
Am revenit! In sfarsit mi-a trecut raceala. De acum o sa am grija sa previn altele cu mult usturoi si vitamina C. Supa asta pe care o stiu demult mi s-a parut potrivita. E rapida si ieftina.
Ingrediente
5 catei usturoi
1 l supa de pui
50 ml vin alb sec (sau sherry sec)
2 felii mari paine veche (fara coaja)
1 lingurita cu varf boia dulce
1 varf cutit chimion (cumin) macinat
2 oua
2-3 linguri ulei masline
sare
Portii: 2
- Se incalzeste uleiul intr-o oala si se adauga usturoiul taiat felii. La foc mic se prajeste usturoiul pana devine galbui. Se adauga painea taiata cuburi si se mai prajeste 1 minut.
- Se trage oala de pe foc si se adauga boiaua, se amesteca bine. Se adauga vinul, supa de pui, chimionul si sare dupa gust.
- Se fierbe supa la foc mediu timp de 15 minute.
- Se da focul la mic si se sparg ouale in supa. Se lasa sa fiarba pana oula sunt facute (mai tari sau mai moi, cum doriti).
* daca nu doriti ouale intregi in supa, le puteti bate si turna in fir subtire in supa ca sa se faca zdrente - Se serveste supa in boluri ceramice, cu un ou la fiecare portie si alaturi cu paine prajita.
Supa, ianinte de a adauga ouale