Supa tailandeza de pui cu taietei
Retete asiatice Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
Daca aveti supa de pui gata pregatita (sau congelata), luandu-ma dupa timpul de preparare, as zice ca aceasta este o supa instant.
Ingrediente
500 ml supa de pui
carne de pui din supa (dezosata si rupta fasii sau taiata cuburi)
100 ml lapte de cocos light
1/2 lingura sos de peste (Fish sauce)
60 gr taietei lati de orez
sare
Pasta aromatica (curry rosu)
1 lingurita ghimbir razuit pasta
1 lingurita usturoi strivit (cca 2 catei mari de usturoi)
1/2 fir de lemongras (doar partea mai alba; poate fi congelat)
1 ardei iute rosu (curatat de seminte daca nu doriti pasta foarte picanta)
1/4 legatura patrunjel (doar tulpinile si o parte din frunze; retineti frunzele mai frumoase pentru servire)
4 frunze mari de busuioc
1 lingurita pasta de rosii (sau de ardei)
1/2 lingurita coriandru macinat
1/4 lingurita chimion macinat
1 varf generos de cutit turmeric
2 linguri ulei
Portii: 2
- * am pregatit o supa pe 1/2 pui de tara si mi-a iesit suficienta supa si carne pentru a face aceasta reteta de 4 ori, adica 8 portii (2l de supa).
- Mixati toate ingredientele pentru pasta aromatica intr-un robot mic sau cu blenderul vertical pana devine pasta.
- Intr-o cratita nu foarte larga si incalzita usor, adaugati pasta aromatica. Sotati-o la foc mic, amestecand des, pana arata mai uscata si miroase foarte placut (2-3 minute).
- Adaugati laptele de cocos si amestecati sa se dizolve pasta. Fierbeti 1-2 minute din momentul in care a ajuns la punctul de fierbere. Va arata ca un sos.
- Adaugati supa de pui, aduceti iar la fierbere, puneti capacul si fierbeti 5 minute.
- Adaugati sosul de peste si gustati supa de sare. Mai dati un clocot.
- Cat se face supa, fierbeti taieteii in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet (de regula 3 minute). Se scurg, se trec sub jet de apa rece si apoi iar se scurg bine. Neaparat se taie in mai multe locuri cu o foarfeca, astfel vor fi mai usor de mancat.
- Impartiti taieteii in 2 boluri largi. Adaugati fasii de carne, cata doriti. Turnati supa aromata in boluri, peste taietei si carne. Decorati cu patrunjel verde. Serviti cald.