Sushi Maki

Retete aperitive Retete asiatice Retete cu peste si fructe de mare Retete cu putine calorii

Maki este un sushi de tip rulou, cu foaia nori in afara. Ca si la sushi nigiri, am folosit tot somon pentru umplutura, dar in plus am pus si castraveti. Daca nu sunteti fani peste crud, puteti folosi surimi in loc. Am mancat maki facut doar cu castravete sau avocado, foarte bun si racoritor.

La acest sushi puteti folosi toate capetele, marginile si feliile de peste care nu sunt suficient de aspectuoase pentru sushi nigiri.

Imi pare rau ca nu am poze cu rularea lor, dar m-a prins pasiunea cand le-am facut si am uitat. Insa maine, la urmatorul tip de sushi, o sa fie poze detaliate si cu rularea.

Ingrediente

1 portie orez pentru sushi (pregatit dupa instructiunile de aici)
300 gr somon file (sau alt peste; sau surimi)
1 castravete
foi nori
wasabi
ghimbir in saramura
sos de soia

Bucati: aprox. 24 (6 portii mici)

  1. Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic pentru a nu se murdari.
  2. Somonul il taiati fasiute mici, iar castravetele il taiati felii si feliile le taiati betisoare (julienne).
  3. Asezati pe suportul de bambus o foaie nori cu partea aspra in sus.
  4. Asezati pe foaie un strat subtirel de orez (intindeti-l cu mainile umede) lasand o margine libera cam de 2 cm la un capat. Incercati ca stratul sa fie cat de cat uniform ca si grosime.
  5. Ungeti orezul cu putin wasabi (in partea opusa zonei lasate libere). Asezati fasii de somon si apoi betisoarele de castraveti peste wasabi.
  6. Rulati folosindu-va de suportul de bambus: la inceput rulati cat sa acoperiti umplutura, presati bine ruloul sa se fixeze si apoi rulati pana la capat.
  7. Taiati ruloul in doua parti egale si apoi fiecare parte in trei. Veti obtine 6 rulouri maki.
    * folositi un cutit super ascutit pentru taiat
  8. Repetati pana terminati orezul sau somonul.
  9. Sushi se serveste cu wasabi, ghimbir in saramura si sos de soia.

Sushi Maki

Umplutura pe foaie nori

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...