Sushi Uramaki
Retete aperitive Retete asiatice Retete cu peste si fructe de mare Retete cu putine calorii
Am lasat la urma ce e mai bun, versiunea mea preferata de sushi: cu umplutura de somon picant si castravete.
Uramaki este un sushi tip rulou, similar cu maki, doar ca straturile sunt inversate: orezul este in afara si foaia nori inauntru. Sunt putin mai dificil de format decat maki. Aici chiar aveti nevoie de un cutit super ascutit ca sa-l taiati. Eu credeam ca am cutite bune, dar nu au trecut testul uramaki, m-am chinuit nitel cu ele.
Daca pentru umplutura folositi castraveti, avocado si carne de crab (sau surimi) veti obtine un rulou California. Rulourile California sunt presarate deasupra cu susan sau icre de peste.
Ingrediente
1 portie orez pentru sushi (pregatit dupa instructiunile de aici)
300 gr somon file (sau alt peste; sau surimi)
1/2 lingurita pasta de ardei iute (sau dupa gust; am folosit pasta ungureasca)
1 castravete
putina ceapa verde uscata pentru decor
foi nori
wasabi
ghimbir in saramura
sos de soia
Bucati: aprox. 24 (6 portii mici)
- Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic pentru a nu se murdari.
- Somonul il taiati fasiute mici, iar castravetele il taiati felii si feliile le taiati betisoare (julienne). Amestecati somonul cu pasta de ardei iute.
- Asezati pe suportul de bambus o foaie nori cu partea aspra in sus.
- Asezati pe foaie un strat subtirel de orez (intindeti-l cu mainile umede). Incercati ca stratul sa fie cat de cat uniform ca si grosime. Intoarceti foaia nori cu orezul in jos.
- Asezati fasii de somon si apoi betisoarele de castraveti pe o latura a foii nori.
- Rulati folosindu-va de suportul de bambus: la inceput rulati cat sa acoperiti umplutura, presati bine ruloul sa se fixeze si apoi rulati pana la capat.
- Optional, presarati peste rulou ceapa verde sfaramata intre degete (sau patrunjel uscat; sau susan).
- Taiati ruloul in doua parti egale si apoi fiecare parte in trei. Veti obtine 6 rulouri maki.
* folositi un cutit super ascutit pentru taiat - Repetati pana terminati orezul sau somonul.
- Sushi se serveste cu wasabi, ghimbir in saramura si sos de soia.
Ingrediente pentru sushi
Intindem un strat subtire de orez pe nori
Intoarcem cu orezul in jos
Punem umplutura pe o latura
Rulam peste umplutura
Rulam in continuare folosind suportul de bambus
Ruloul e gata
Presaram ceapa verde uscata
Taiem in 2, apoi fiecare bucata in 3