Tabbouleh
Retete arabesti Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete salate
Salata care ma ajuta seara sa compensez unele excese culinare de peste zi. De exemplu in Turcia, imi placea atat de mult una dintre prajiturile lor cu scortisoara incat nu trecea ziua fara sa mananc cel putin doua. Solutia, ca sa nu vin acasa cu kg nedorite, a fost ca la cina sa cer la barul de salate sa-mi faca acest amestec.
Unul dintre elementele esentiale ale acestei salate este tocarea verdeturilor, fara a le strivi deloc. Pentru asta ele trebuie sa fie perfect uscate si sa folositi un cutit bine ascutit.
Ingrediente
1 legatura patrunjel
5 frunze menta
1 rosie mica (sau 5 rosii cherry)
2 fire ceapa verde (sau echivalentul in ceapa mica, chives)
1 1/2 lingura suc de lamaie
2 linguri ulei masline
1 lingura cu varf bulgur
3 linguri apa fierbinte
1 varf cutit ienibahar macinat
1 varf cutit scortisoara macinata
2 varfuri cutit coriandru macinat
sare, piper negru
Portii: 1
- Este foarte important in acesta reteta ca verdeturile (patrunjelul si menta) sa fie complet uscate. Cel mai simplu e sa le spalati cand le cumparati si le lasati sa se usuce. Cand veti avea nevoie de ele vor fi uscate, ceeea ce le va face usor de tocat.
- Intr-o cescuta amestecati bulgurul cu ienibahar, scortisoara si coriandrul. Adaugati si putina sare si piper negru. Acoperiti bulgurul cu apa fierbinte, amestecati rapid si acoperiti cescuta cu o farfurioara. Lasati sa stea pana terminati restul pasilor.
- Tocati marunt patrunjelul si menta cu taieturi ferme, fara a reveni cu cutitul peste partea tocata. Asezati-le intr-un bol.
- Tocati ceapa rondele. Puneti-o peste verdeturi.
- Cu o furculita afanati bulgurul pana se desface bob cu bob. Puneti-l peste verdeturi.
- Taiati rosia cubulete (daca aveti rabdare se poate curata de coaja si seminte inainte) si puneti-o in bol.
- Adaugati sucul de lamaie si uleiul si amestecati totul usor. Gustati de sare.
- Serviti-o cu lipie libaneza sau paine prajita.
Comentarii (3)
Maria acum 10 ani - 7 August 2014 11:12
Cand spui uscat te referi la faptul sa nu fie cu apace ramane de la spalat.
Eu le usuc in hartie absorbanta.Nu mi-am cumparat inca o centrifuga-necesara si la salata verde etc.Multumesc
Silvia acum 10 ani - 7 August 2014 11:40
O fac si eu ,dar nu ii puneam coriandru,enibahar cred ca este foarte buna cu aceste ingrediente.Multumesc Ioana
Ioana acum 10 ani - 7 August 2014 11:44
da Maria, adica uscat dupa spalare, nu deshidratat :) nu e suficient sa-l usuci cu servetele sau in centrifuga, tot va ramane umed si frunzele se ofilesc rapid cand le strangi ca sa le toci si nu raman crocante in salata. uscat de tot. si gustul dar si aspectul depind de asta.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email